Vatandaşlar 28 Ekim'de noterlerin çalışma saatleri merak ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü sebebiyle tüm gün resmi kurumlar tatil yapacak. Bu gelişmeyle noterde işi olanlar 28 Ekim noterler açık mı, kapalı mı? Yarın noterler yarım gün mü çalışacak? sorularına cevap arıyorlar...

NOTERLER 28 EKİM'DE ÇALIŞIYOR MU?

28 Ekim Perşembe günü nöbetçi ve tüm noterler öğlen arasına kadar hizmet verecek. Yani noterler yarım gün çalışma prensibine göre çalışacaklar. 

noterler

NÖBETÇİ NOTERLER 29 EKİM CUMA GÜNÜ AÇIK MI?

29 Ekim'de de noterler kapalı olacak. 29 Ekim Cuma gününün resmi tatil olması dolayısıyla nöbetçi noterlerin açık olup olmadığı merak ediliyor. Nöbetçi noterler yalnızca hafta sonları açık olduğu için resmi tatillerde hizmet vermeyecek.

HAFTA SONU NOTERLER AÇIK MI?

Normal şartlar altında hafta sonları hizmet vermeyen noterler, 2019 yılı itibariyle nöbetçilik sistemine geçti. Böylece cumartesi ve pazar günleri nöbetçi noterler üzerinden işlemler gerçekleştirilebilecek. Hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet veren nöbetçi noterler, kurumun resmi internet sitesi üzerinden il ve tarih seçimi ile kolayca sorgulanabiliyor. Dolayısıyla noterde işi olanlar 30-31 Ekim 2021 tarihlerini bekleyecek.

 

Editör: Haber Merkezi