Dar gelirli vatandaşların yararlanabileceği, 10 bin TL üst limitli, 6 ay ertelemeli Temel İhtiyaç kredisi ile ilgili başvurular devam ediyor. Haberimizde, 6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru ekranı ile konuyla ilgili tüm detayları bir araya getirdik…

6 AY GERİ ÖDEMESİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği kredi imkânından, asgari ücretliler, serbest meslek mensupları, emekliler ve aylık hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olan vatandaşlar yararlanabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Hem 6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuruları hem de diğer bankacılık işlemleri salgın hastalık tehdidi nedeni ile mobil şube ve internet şubelerden yapılabiliyor. Kredi başvurusu yapmak isteyen kişi eğer mobil ve internet şube kullanmıyorsa bankaların şubelerine giderek başvurusunu yapabilecek. Ancak yetkililer zorunlu kalınmadıkça şubeler gidilmemesi konusunda uyarı yapıyor.

 ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

FAİZLER NE KADAR?

Tüketici kredisi çerçevesinde 6 ay ödemesiz alınacak kredi için 1-36 aylık sürede yüzde 0.49 gibi çok düşük bir faiz işleme alınacak. Kredi tahsis ücreti binde 5 olarak belirlenirken, krediler, 10 bin lira, 7 bin 500 lira ve 5 bin lira tutarlarında talep edilebilecek.

GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?

10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödemesiz, ardından gelen 30 ay boyunca 376 TL ödenecek.

7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödemesiz, ardından gelen 30 ay boyunca 282 TL ödenecek.

5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödemesiz, ardından gelen 30 ay boyunca 188 TL ödenecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Temel İhtiyaç kredi başvuruları, bankalar tarafından başvuru yollarının açılması ve kredi taleplerinin toplanmasının ardından, taleplerin değerlendirmeye alınmasıyla sonuçlanacak.  

Kredi talepleri olumlu sonuçlanan vatandaşlar, hesaplarına yatan kredi tutarlarını ATM’lerden çekebilecek.

Kredi başvuru sonuçlarının ne zaman sonuçlanacağı ile ilgili net bir tarih bulunmuyor. Her banka kendi değerlendirmesini yapmasının ardından başvuru sonuçlarını açıklayacak.

 

Editör: Haber Merkezi