Eğitim hayatına açık öğretim lisesinde devam eden öğrenciler, AÖL 1. dönem sınavları için hazırlanmaya başlarken bir yandan da sınav takvimi ile ilgili araştırma yapıyor. MEB’in düzenlediği sınav takvimine göre il sınavlar Aralık ayında gerçekleşecek. İşte, AÖL 1. Dönem sınav takvimi ve diğer ayrıntılar…

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Heyecanla beklenen Açık Öğretim Lisesi sınavları ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre, AÖL 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ilk sınavları, 07-08 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleşecek. Sınav giriş yerleri ile ilgili açıklama ise, 05 Aralık tarihinde sitenin resmi sayfasından duyurulacak.

AÖL ÇIKMIŞ SORULAR

Açık öğretim lisesi öğrencileri önceki dönemlerin çıkmış sorularına internet üzerinden ulaşabilir ve böylece sınavlarına daha iyi hazırlanabilirler. Soru kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının bulunduğu site, öğrenciler için büyük hizmet sunmaktadır.

AÖL ÇIKMIŞ SORULARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

SINAVA GİRERKEN YANINIZDA NELER OLMALI?

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır.

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerin geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Öte yandan, sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi