Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, “Öncelikle otizmin bir eksiklik olmadığını, farklılık olduğunu ifade etmeliyim. Hem şahsım hem de Bartın Belediyesi olarak biz otizmin farkındayız, onların yanındayız, otizmli bireylerin yaşam boyu sürebilen ve bütüncül çözümler gerektiren ihtiyaçlarının farkındayız. Bu anlayışımızla, otizmli bireylerin sadece eğitimle bile sorunlarının büyük bir kısmını aşabildiklerini biliyoruz. Yaşam boyu süren gelişimsel bozukluk olan otizm konusunda farkındalık yaratarak, otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü olarak gerçekleştiriliyor.  

Bartın Belediyesi olarak, sağlıklı gelecek çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığına bağlı olduğuna inancımızla, Otizmli ve engelli bireylerimizin yaşamlarını rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri, sosyal hayata kanalize edilebilmeleri amacıyla bir çalışma gerçekleştirdik.

1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan, uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasında ’Engelsiz Sanat Evi’ projemizi hayata geçirerek, evlatlarımızın hem eğitim gördükleri hem de güzel vakit geçirdikleri bir alan oluşturduk. Otizm ve engelli vatandaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst seviyeye çıkarmak, toplumsal yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz.

Sonuç olarak, otizmli bireylere yönelik hizmetlerin bir ayrıcalık değil, eşit yurttaşlık ilkesinin, insan haklarının gereği olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Onların geleceğe güvenle bakabilmelerine katkı sağlamak içinde Bartın Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktada imkânlarımız ölçüsünde gereken desteği veriyor, vermeye de devam edeceğiz " dedi.  

Editör: Haber Merkezi