Altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yatırımcısını uzun vadede üzmeyen ve en güvenli yatırım aracı olarak bilinen altın fiyatlarının 3 Mayıs Cuma günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Geçen yıldan beri yatırımcısına iyi oranlarda kazandıran altın fiyatları, düğünlerin de vazgeçilmezi olarak ilgi görüyor. İlk etapta düğünlerde çeyrek altının göz bebeği olduğu bilinirken, fiyatının yüksek olmasından dolayı bu dönemlerde gram altın düğünlerde en çok takılan takılar arasına girdi. Peki altın bugün ne kadar? İşte güncel altın fiyatlarına dair aradıklarınız...

Çeyrek altın ne kadar? 

3 Mayıs çeyrek altın 389,02 Türk lirasından alınırken 397,85 Türk lirasından satılıyor. Çeyrek altın Türkiye'de en çok satın alınan, altın olarak dikkat çekiyor. Öte yandan yaz dönemlerine girilirken düğünlerde de altın bir numaralı hediye olarak takdim ediliyor.

Yarım altın kaç TL?

Yarım altın fiyatları bu sabah saatlerinde 775,60 Türk lirasından alınırken 795,71 Türk lirasından satılıyor. Yarım altın genelde uzun vadeli yatırım aracı olarak dikkat çekiyor.

Tam altın fiyatları

Tam altın fiyatlarında son durum şu şekilde; bugün 1.556,06 TL'den alınan tam altın 1.586,55 TL'den satılıyor. Tam altın fiyatları da tıpkı yarım altın gibi uzun vadeli birikim aracı olarak dikkat çekmektedir.

Cumhuriyet altını ne kadar?

Cumhuriyet altını diğer altın türlerinden farklı olarak hem gram olarak daha ağır hem de daha pahalıdır. Bu yüzden cumhuriyet altını ömürlük birikim nesnesi olarak dikkat çekmektedir. Cumhuriyet altını bugün 1.612,00 TL'den alınırken 1.636,00 TL'den satılmaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi