Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın verdiği sözler tek tek yerine geliyor. Bu kapsamda tekstil fabrikasının faaliyete girmesi ile istihdam konusunda ilk adım atılmış oldu. Bundan sonraki süreçte Başkan Sarı’nın çağrısıyla, birçok fabrikanın şehre yatırım yapması bekleniyor. Önceki gün ise, şehrin çehresini değiştirecek akıllı bisiklet yolu için ilk harcı dökmek ve nostaljik tramvayın altyapısının oluşturulacağı yol güzergahını incelemek için sahaya inen Sarı; “Amasya’nın her tarafını nakış nakış öreceğiz” diyerek bu konudaki kararlılığının altını çizdi. Temel atmada Başkan Sarı’ya Başdanışman Ahmet Yenihan ve Fen İşleri Müdürü Ali Özel eşlik etti.

BAŞKAN SARI: UYGULADIĞIMIZ SİSTEM İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Bugün itibariyle bisiklet yolunun ilk harcını döktüklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, açıklamasında şunları kaydetti; “

Bisiklet yolumuza uyguladığımız çalışma Amasya’da ilk olma özelliği taşıyor. Burada demir yerine fiber sistemi kullanıl. Bunu da Amasya’mızda uygulamak bizlere nasip oldu. Emeği geçen teknik ekip ve personelimi tebrik ediyorum. Ayrıca bunun dışında bölgede bulunan yolumuzu da asfaltlama çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız. Ayrıca bu güzergahtan geçecek olan tramvay projemizin alt yapısını oluşturmak ta yapılan bu çalışmanın önemli unsurlarından bir tanesidir. Besmeleyi çekip birinci icraatımıza başladık ve yılbaşı itibariyle veya 1-2 ay içerisinde bu şehre 6-7 noktada şantiye kurmuş olacağız” şeklinde konuştu.

SARI: ‘AMASYA’YA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE BAŞLADIK’

Serçoban projesinin kuruldan onaylandığını ve devlet desteği olan paranın transferasyonun sağlandığını söyleyen Sarı, açıklamasının devamında; “Amasya’nın her tarafını nakış nakış örerek, şehrimizin her tarafını güzelleştireceğiz. Amasyalıya hangi sözü vermiş isek, ne söz söylemiş isek hepsini icra edeceğiz. Onun için Amasyalı hemşerilerimiz müsterih olsun, bizi izlemeye devam etsinler. İleri ki zamanlarda sürprizlerimiz var, konuyla ilgili arkadaşlarımız Ankara’ya giderken, 6-7 mühendisimiz de Avusturya ve İtalya firmalarının daveti üzerine yurtdışına gidiyor. Döndüklerinde konuyla ilgili son durum hakkında bir açıklama yapılacak. Diyorum ki; Hayali olmayanın, hayatı olamaz diyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi