Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınav sonuçları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz hafta online olarak gerçekleşen 2021 AÖL ek sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. Peki 16 - 20 Ağustos 2021 tarihli AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık lise kayıt yenileme ne zaman yapılacak? AÖL sınav sonuç ekranı haberimizde...

AÖL EK SINAV SONUÇLAR ÖĞRENME EKRANI

2021 AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 AÖL ek sınav sonuç tarihi henüz açıklanmadı. Ancak Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme, ders seçme ve sınav merkezi güncelleme, sınav giriş belgesi ile sonuçların yayımlanacağı tarihler ve sınav tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi WEB sitesinde yayınlanır.

Bir önceki sınavlar 28 Temmuz'da son bulmuş sonuçlar 4 Ağustos'ta ilan edilmişti. Bu süre baz alındığında son sınav sonuçlarının 26 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

aöl

2021 AÖL ONLİNE SINAVLARI NE ZAMAN YAPILDI?

Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Ek Sınavı, 16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşti. Kayıt işlemlerini yapan öğrenciler online ek sınavlara Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden katılmış oldu. T.C kimlik numarası ve şifre bilgilerini giren öğrenciler sınav ekranı üzerinden sınavlarını gerçekleştirdiler.

16 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09:30'da online olarak başlayan sınavlar 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 23:59'da sona erdi.

Çevrim içi olarak yapılan Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Ek Sınavlarının sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından MEB'in http://aol.meb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

AÖL EK SINAV NEDİR?

Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlar haricinde Bakanlık tarafından yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında açıklanan iş takviminde duyurulmaz ve dönemden sayılmaz.

AÖL SINAV SONUÇ DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL OLUYOR?

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

2021 AÇIK LİSE 2.DÖNEM DERS GEÇME NOTU!

Açık Öğretim Lisesinden mezun olmak isteyen öğrenciler için toplan kredinin 170 ve üzeri olması gerekirken öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekmektedir. Ortak derslerin başarıyla tamamlayan adaylar yukarıda belirtilen kriterleri sağladıkları takdirde mezun olabilir. Açık Lise sınavlarında 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren aday dersi geçmiş sayılır. AÖL 2.dönem ders geçme notu 2021 yılında 45 olarak belirlenmiştir.

Editör: Haber Merkezi