Geçtimiz yıllarda koronavirüs nedeniyle eğitimlerini uzaktan gören öğrenciler, bu sene yüz yüze eğtime başladı. Salgın nedeniyle sınıflarda sürekli maske takan öğrenciler Kasım ara tatilinde rahat bir nefes alacak. Peki, ara tatil uzatılacak mı? Kasım ara tatili ne zaman bitiyor? İşte okulların açılacağı tarih...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilere ara tatilde de Kovid-19 tedbirlerini elden bırakmama çağrısında bulundu.

Bakan Özer ara tatil mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili öğrenciler, bugün itibarıyla başlayacak ara tatilde de lütfen Covid-19 tedbirlerini elden bırakmayalım. Tatilde maske, mesafe ve temizlik kurallarına göstereceğiniz hassasiyet yüz yüze eğitime sağlıkla devam edebilmemizi doğrudan etkileyecektir. Biliyoruz ki ara tatilin sonunda, yeni bilgiler ve tecrübeler edinmiş olarak sizlerle okullarımızda buluşacak ve yarınlarımız için çok büyük önem arz eden yüz yüze eğitime yine ortak çabalarımızla devam edeceğiz."

ARA TATİL UZAYACAK MI?

Birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım Cuma günü sona erecek. Ara tatilde öğretmenlere, mesleki gelişim eğitimi uzaktan verilecek. Öğretmenler, bu tarihler arasında okullara gelmeyecek ve idari izinli sayılacak. Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

 

Ara tatil uzatılacak mı sorusu, ara tatilin ilk gününde pek çok öğrencinin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl 2 dönemde de uygulamak üzere faaliyete geçirdiği 1 haftalık ara tatil, geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla esnetilmişti. Peki, bu yıl ara tatil uzatılacak mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
Haberin Devamı

Ara tatil uzatılacak iddiası, geçtiğ yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Sosyal medyada bazı öğrencilerin ileri sürdüğü ara tatil uzatılacak iddiaları üzerine internet üzerinden araştırılan Ara Tatil Uzatılacak Mı sorusu, merak uyandırmaya başladı. Peki, ara tatil uzatılacak mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

ARA TATİL UZATILACAK MI?

Ara tatil, 13 Kasım 2021 tarihinde başlayıp 21 Kasım 2021 tarihinde sona erecek. Bu tarihlerin uzatılması konusunda herhangi bir ihtimal bulunmuyor. 

ÖĞRENCİLER SABIRLA KARŞILANMALI

6 Eylül’den 13 Kasım’a kadar tam zamanlı ve yüz yüze olarak sürdürülen öğretim sürecinde öğretmenler ve öğrenciler yoğun biçimde çalıştılar. Okuldan uzak kaldıkları dönemde eksik olduğunu düşündükleri konulara daha ayrıntılı biçimde yer verdiler. Zorlandıkları konuların üzerinde durularak açıkların kapatılmasına yönelik telafi çalışmaları yapıldı. Yüz yüze eğitimin başlamasından itibaren öğretmenler ve öğrenciler çok yoğun bir çaba gösterdiler ve yoruldular. İşte başlayan bu ara tatilde öğrenciler kısa bir mola vererek biraz dinlenmeliler ki okula tekrar döndüklerinde çalışmalarını aynı tempo ile kaldıkları yerden sürdürebilsinler. Bu dinlenme molasında veliler de öğrencileri biraz anlayışla karşılamalı, sabırlı ve duyarlı davranarak çalışmaları konusunda onları zorlamamalıdır.

Editör: Haber Merkezi