İslam dünyası Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor. Ramazan Bayramı, pandemi koşulları altında buruk geçse de hane halkı için bayramlık bir şeyler yapmak isteyen vatandaşlar, arefe günü, bayramın 1., 2. ve 3. günü marketlerin çalışma saatlerini araştırıyor. İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı Tam Kapanma Genelgesi’nde marketlerin çalışma saatleri ile ilgili detaylar yer vermişti.

Son Kabine Toplantısında alınan tam kapanma süreci 17 Mayıs saat 05.00’ye kadar devam edecek. Tam kapanma süreci içerisinde bayram zamanı da yer alıyor.

AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

Tam kapanma sürecinde marketlerin çalışma saatleri belli oldu. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin 10.00-17.00 saatleri arasında çalışabileceği yer aldı. Ancak genelgeye göre, zincir marketler ise pazar günleri kapalı olacak.

Arefe günü tam kapanma süreci içerisinde yer aldığı için Arefe günü marketler yine 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecekler.

marketler

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

Ramazan Bayramı 13-14-15 Mayıs tarihlerine denk geliyor. Tam kapanma süreci içerisinde yer alan Ramazan Bayramı'nda marketler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaklar. Ancak marketlerin bayramda izin sistemine göre bazı marketler bayramın ilk 2 günü hizmet vermeyebilir.

Editör: Haber Merkezi