Koronavirüs'e karşı aşılama süreci Türkiye'de devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar Çin aşısı Sinovac ve Alman aşısı Biontech arasında seçim yapıyorlar. 17 gün sürecek tam kapanma süreci yaklaşırken aşı randevusu olanların kafasında soru işaretleri var. Aşı randevusu olanlar yasakta sokağa çıkma yasağı var mı? merak ediyor. 

AŞI RANDEVUSU OLANLAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF MI?

İçişleri Bakanlığı genelgesinde "Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil)," sokağa çıkma yasağında muaf olacak.

Bu kapsamda koronavirüs aşı randevusu olan kişiler de kısıtlamadan muaf olacak.

Turkiye.gov.tr ya da e-Devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümüne MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

Aşı randevusu olanlar sokağa çıkabilir mi?

MHRS AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

Aşı olacak kişi, öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamaya kişisel bilgilerle giriş yapıldıktan sonra MHRS aşı randevusu alma ekranı üzerinden istenilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi