İnsanların yaşamlarını devam etmesi için, birçok temel gıda maddesini tüketmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yiyeceklerin çoğu da pişirilecek tüketilmesi lazım. Pişirme teknikleri arasında önemli bir yer edinen asitte pişirme tekniği ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor.

 

ASİTTE PİŞİRME TEKNİĞİ NEDİR? HANGİ YEMEKLER ASİTLE PİŞİRİLİR?

Proteinleri asidik bir sıvı/çözelti içerisinde bekletip, dış yüzeyinden başlayarak kimyasal değişime uğratmak, pişirmek mümkündür. Asitte pişirme tekniğinde etleri olabildiğince küçük doğrayıp, asidik sıvı ile daha rahat temas etmesini sağlayabilir, pişirme işlemini kontrollü yapabilirsiniz. Limon, portakal gibi taze meyvelerin suları kullanabileceğiniz gibi, sirke ve kefir gibi pH'ı düşük çözeltiler de asitte pişirme tekniğinde kullanılabilir. Marinasyon sırasında yoğurt kullanmak, eti yumuşatması için geleneksel olarak kullanılan bir örnektir.

Yemek pişirme, tipik olarak ısı kullanılarak yiyeceklerin hazırlanması olarak tanımlanır. Buna 'kimyasal pişirme' deyin: asitler aynı işi yapabilir ve mutfak kilerinde kolayca bulunan limon ve limon suyundan elde edilen sitrik asit gibi birçok asitli madde vardır; sirkelerde asetik asit; ve şarapta tartarik ve malik asitle.

Asitte pişirme kimyasal bir yöntemdir. Kısaca asitli gıdalar ile pişecek olan gıdayı birleştirmektir. Örneğin , Eti sirke ,Limon , şeker ve tuz ile marina edip kapalı bir kabın içerisinde beş yada altı saat beklettiğinizde bir nevi eti pişirmiş sayılırsınız.

Editör: Haber Merkezi