Haziran ayının gelmesiyle beraber ‘Babalar Günü bu yıl ne zaman kutlanacak?’ sorusunun cevabı da internette yoğun bir şekilde araştırılıyor. Her yıl haziran ayının 3. pazar günü kutlanan Babalar Günü tarihi 2020 yılında paylaşılan takvimde belirlendi. İşte detaylar…

2020 YILINDA BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANACAK?

Türkiye'de ve tüm dünyada aynı tarihlerde kutlanan Babalar Günü, her haziran ayının üçüncü haftasının pazar günü kutlanıyor. Yani Babalar Günü bu yıl 21 Haziran 2020 Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ NEDİR?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini istemişti. Sonora Smart Dodd’un babası, annelerinin olmadığı zamanlarda altı çocuğunu bir başına büyütmeye çalışmıştı. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ı Babalar Günü ilan edilmesi adına kolları sıvamıştı. Ancak bu çalışmalar o tarihe yetişemedi. Ve Babalar Günü ise haziran ayının 3. Pazar gününe ertelenmiştir.

Bundan dolayı Babalar Günü haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910 yılında ABD’nin başkenti Washington'un Spokane kentinde kutlanmıştır. 1924’te ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ancak resmiyette Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 yılında ise o dönemin ABD Başkanı Lyndon Johnson, her sene haziran ayının 3. pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını duyurmuş ve söz konusu bildiriyi imzalamıştı. 1972 senesinde Başkan Richard Nixon'ın imzasıyla birlikte Babalar Günü Amerika’da resmî tatil ilan edilmişti.

HEDİYE ÇEŞİTLERİ

Bizi büyütürken kendinden feragat eden, yemeyip yediren, içmeyip içiren cefakâr babalarımızın Babalar Günü’nü kutlayıp, onlara güzel sözcükler söyleyelim. Unutmayalım ki maddi değeri olan hediyeler değil, bizlerin başarısı babalarımız için en büyük hediyedir. Ancak bu özel günde babalarınıza almak isteyeceğiniz hediye örneklerini TURKGUN.com olarak sizlerle paylaşıyoruz:

Parfüm, kol saati, gömlek, pantolon, takım elbise, bluetooth kulaklık, çerçeve, eski resimlerden oluşturulan albüm, telefon, bilgisayar, ayakkabı, tişört, bileklik, kolye, yüzük, kitap, tiyatro, sinema, konser biletleri, tatil…

 

Editör: Haber Merkezi