Başrollerinde Şener Şen, İlyas Salman ve Meral Zeren'in yer aldığı Banker Bilo filmi bu akşam seyircisinin karşısına çıkıyor. Her ekrana gelişinde binlerce insanı ekran başına kilitleyen Banker Bilo filmi ne zaman, nerede çekildiği araştırılıyor. Filmde Maho (Şener Şen), köylülerini dolandırıp İstanbul'da kendisine lüks bir hayat kurar. Bilo (İlyas Salman) ise Maho'nun peşini bırakmaz ve sonunda intikamını feci şekilde alır. 

BANKER BİLO FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Türk sinemasının en çok güldüren yapımları arasında yer alan Banker Bilo filminin konusu şöyle:

Maho (Şener Şen), Köylüsü Bilo'yu (İlyas Salman) ve yöreden birçok kişiyi Almanya'ya götürmek vaadiyle paralarını alır. Ancak onları Almanya'ya değil, İstanbul'a götürmektedir. Kamyon kasasında yapılan yolculuktan sonra Bilo ve İbo (Nizam Ergüden) Almanya'ya değil de İstanbul'a geldiklerini öğrenirler ancak iki arkadaş birbirini kaybeder.

Bilo çok namusludur, bu yüzdende her zaman kaybeden taraf olmaktadır. Bilo'nun yolları Maho ile tekrar kesişir, o zaman Maho ile hesaplaşma zamanı gelmiştir. En sonunda Maho'nun tüm malvarlığı fabrikaları ve eski karısı artık Bilo'nun olmuştur. Bilo artık zengindir ve Bankerdir. Bilo, Maho'dan intikimanı alır.

BANKER BİLO FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Birçok ünlü ismin kadrosunda yer aldığı Baker Bilo filmin oyuncuları şöyle:

Şener Şen - Maho

İlyas Salman - Bilo
Meral Zeren - Zeyno
Ahu Tuğba - Necla

Münir Özkul - Haso
Ali Şen - Tefeci Ali
Nizam Ergüden - İbo
Nermin Özses - Haco 
Orhan Aydınbaş - Belediye Başkanı
Tevfik Şen - Polis 

BANKER BİLO FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

1980 yılında vizyona giren Banker Bilo filminin birçok sahnesi İstanbul'un iş merkezleriyle meşhur Levent semtinde çekilmiştir. Diğer sahnler ise yine İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştirilmiştir.

Editör: Haber Merkezi