Akın; “Her yıl 4 Nisan, sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünya Sokak Hayvanları Günü" olarak kutlanıyor. Sokak hayvanlarının farkında olmak gerekiyor. Bu önemli günle de bu amaçlanmıştır.

“ONLAR BİZE EMANET!”

Bartın Belediyesi olarak sokak hayvanları için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam ediyoruz. 2020 yılında sokakta yaşayan 567 köpek toplanarak 395’i kısırlaştırıldı. 189 köpek sahiplendirildi, 609 köpek aşılandı, 497 köpek tedavi edildi. 379 köpek alındığı ortama tedavileri yapılıp geri bırakıldı. Beslenme noktalarımız, gönüllü kişi ve kuruluşlara verdiğimiz 20.840 kg. Köpek, 20.025 kg. Kedi maması ile sokakta yaşayan hayvanların beslenmeleri sağlandı. Kuşlar için beslenme noktalarında yemleme yapıldı. Bu çalışmalarımız devam edecek. Çünkü onlar bize emanet” dedi.

“DUMLUPINAR ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 4 Nisan 1953’de Dumlupınar Denizaltısında şehit olan askerlerimiz için anma mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Cemal Akın, mesajında; “4 Nisan 1953’de “Dumlupınar” denizaltısı Nara Burnu'nda, İsveç bandıralı bir gemiye çarparak battı. Metrelerce derinlikte metanetle ölümü bekleyen 81 mürettabatın tarihe kalan son sözleri 'Vatan Sağolsun' oldu. Dumlupınar kahramanlarımız hiç unutulmadı. Ruhları şad olsun” dedi.

BAŞKAN AKIN, ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ ANDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş için vefatının 24. Yıldönümünde anma mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Cemal Akın, mesajında; “Sahip olduğu meziyetler, savunduğu değerlerle siyaset ve devlet hayatımızda müstesna bir yer tutan, her şeyden önce bir dava insanı; ilkelerine, ülkülerine ve ülkesine meftun bir mücadele şuuru olan, Türkiye’nin en zorlu dönemlerinde tarihin doğru tarafında durarak, milli ve manevi emanetleri rehber edinen, taviz ve teslimiyete kapalı duran bir fıtrata haiz merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, vefatının 24. yıldönümünde özlem ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

BAŞKAN AKIN SADİYE ARDAHAN’I ANDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı olan merhum Sadiye Ardahan için anma mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Cemal Akın, mesajında, “Belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Belediye Kanunu 3 Nisan 1930’da kabul edilmiştir. 1930 yılında yapılan seçimlerde Artvin ili Yusufeli ilçesine bağlı Kılıçkaya beldesinde belediye başkanlığına aday olan ve seçilen Sadiye Hanım, "Türkiye'nin İlk Kadın Belediye Başkanı" olmuş ve bu görevi iki yıl sürdürmüştür. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 91. yılında ilk kadın belediye başkanı Sadiye Hanım(Ardahan)’ı saygı ile anıyorum” dedi.

BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Sanat Atölyelerinde yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi aldı. Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü teknik atölyelerimizde devam eden çalışmalarımızı inceleyerek bilgi aldım. Bartın’ımızı güzelleştirmek ve geliştirmek için üretken belediyecilik anlayışımızla yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN AKIN CANLI YAYINA KATILDI

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Televizyonu Facebook Sayfası ve Radyo B’de yayınlanan Ercan Aydın’la Er Meydanı programının konuğu oldu. Başkan Akın, katıldığı programda, Bartın Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akın, “Bartın Televizyonunda ve Radyo B’de canlı olarak yayınlanan Ercan Aydın ile Er Meydanı programına katılarak değerli halkımızdan gelen ve Ercan Bey’in yönelttiği soruları yanıtladım. İzleyen ve dinleyen değerli halkımız başta olmak üzere programda emeği geçen Ercan Aydın Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN AKIN DÜNYA EVİNE GİREN ÇİFTLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Belediye Başkanı Cemal Akın, Özdemir ve Yalçın ailelerinin evlatları Derya ve Serkan’ın düğün törenine katılıp, Varnalı ve Karadağ ailelerinin evlatları Gamze ve Belediye Personelimiz İlker ile Ay ve Çiğdem ailelerinin evlatları Şeyma ve Ergün’ün nikahlarını kıyarak ömür sağlık ve mutluluk diledi.

AKIN, AVUKATLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Cemal Akın, mesajında, "Temel hak ve özgürlükler, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde görevlerini sorumluluk anlayışı ile yerine getiren avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Editör: Haber Merkezi