Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında ve son Kabine Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda berberler ve kuaförlerin faaliyetleri tam kapanmada durduruldu. Kuaför ve berberlerin faliyetleri ne zaman devam edecek merak ediliyor. Bayramın da yaklaşmasıyla kuaförlere ihtiyaç doğru. Fakat bayram sonrasına kadar berberlerin açılması beklenmiyor. 

BAYRAMDA KUAFÖRLER AÇIK MI?

18 günlük tam kapanma sürecinde berber ve kuaförler hizmet vermiyor. Koronavirüs vaka sayılarının hızlı düşüşünün ardından normalleşme planının nasıl olacağı merak ediliyor. Vaka sayılarının düşmesinin ve bayramın geçmesinin ardından kuaförlerin açılması bekleniyor. 

berberler ve kuaförler ne zaman açılacak

TAM KAPANMA UZATILACAK MI?

Başkan Erdoğan "81 İlimizden 560 Genç ile En Uzun İftar Sofrası" programına video konferans yöntemiyle katıldı ve normalleşme ne zaman sorusunun yanıtı hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Bu kapsamda; yeni normalleşme takvimi merakla beklenirken Başkan Erdoğan, "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız." İfadelerini kullandı.

Tam kapanma süreci 29 Nisan tarihinde saat 19.00'da başladı. Tam kapan sürecinin biteceği tarih ise 17 Mayıs saat 05.00 olarak açıklandı. Tam kapanma sürecinin uzatılacağına dair herhangi bir açıklama bulunmuyor.

BERBERLER VE KUAFÖRLER NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından henüz berberlerin ve kuaförlerin ne zaman açılacağı yönünde açıklama gelmedi.

Ancak 17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanma sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef olarak gösterdiği 5 bin vaka sayısının altına düşülmesi halinde berber ve kuaförlerin açılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi