Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 16 Nisan Perşembe günü, koronavirüse karşı kullanılacak olan Borel el dezenfektanının satışa çıkacağını duyurdu. Peki, Yerli üretim Borel dezenfektanın fiyatı ne kadar, nerede satılacak? Detaylar haberimizde…

BOREL DEZENFEKTAN NEDİR?

Borel dezenfektan, öncelikle koronavirüsten korunmak amaçlı, hayatın her alanınında güvenle kullanılabilecek, yerli ve milli kaynaklarla üretilmiş el dezenfektanıdır. Borel, eldeki mikrop ve bakterilerle mücadele ederken, elde bulunan yara ve yıpranmış bölgelere zaara vermez, bor, gliserin, etil alkol, çay ağacı yağı, lavanta ve aloe vera içerir ve cilt problemlerine neden olmaz. Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) ve Eti Maden ortak çalışmasıyla üretilmiştir.

İLK KİMLER ALACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamada, Borel dezenfektanın 16 Nisan Perşembe günü itibariyle satışa sunulacağını bildirdi. Bakan’ın açıklamasına göre Borel dezenfektan, ilk olarak 100 mm boyutlarda piyasaya sunulacak. Dezenfektanın 1 litrelik ve 5 litrelik boyutlarda satışı için çalışmalar devam ediyor.

 Bakan Dönmez'in açıklamasına göre,

Kamu düzenini sağlayan güvenlik güçleri için İçişleri Bakanlığı'na,

Sağlık çalışanlarına,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı saha personeline dağıtılacağını açıkladı.

65 yaş ve üzeri risk grubundaki vatandaşlarımız için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na

 FİYATI NE KADAR?

Tamamen yerli ve milli üretim olan Borel dezenfektan 7 lira 45 kuruştan satılıyor.

NERELERDE SATILACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Borel el dezenfektanının 16 Nisan itibariyle raflarda olacağını söylemişti. Ancak Borel dezenfektanın nerelerde satılacağına dair henüz bir açıklama bulunmuyor.

Editör: Haber Merkezi