Boya koruma nedir, nasıl yapılır? araç sahiplerinin merak ettiği bir konu. Araçlarınızda kullanıma bağlı olarak meydana gelen yüzey çizikleri ve matlaşma için pasta cila uygulamasına başvurarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Boya koruma yaptırmak ne işe yarar? Ardından yaptığını boya koruma işlemi ile de pasta ve cilanın aracınıza getirdiği parlaklığını ve temizliği sürekli hale getirebilirsiniz.

Boya Koruma nedir ne işe yarar?

Boya koruma işlemi araçta öncesinde yapılan pasta ve cila işleminin geçici parlak ve temiz görünümünü kalıcı hale getiren bir uygulamadır. Otomobilinizi temizlerken kullandığınız çeşitli yöntemler, fırçalar, aracın yüzeyinde zamanla daha belirgin hale gelen çizikler ortaya çıkmasına ve zamanla boyanın matlaşmasına neden olabiliyor. Toz, asit yağmurları ve reçine kalıntıları ise, otomobilinizin yüzeyinde bulunan mikro deliklerin ve harelerin görünür hale gelmesine neden olur.

Boya koruma ne işe yarar aracı parlatır mı?

Yüzeyde bulunan bu kusurlar, boyanın mat görünmesini sağlar. Yani aslında boyadaki matlık, bu derin çizikler ve delikler sonucunda ortaya çıkan bir görünümdür. Güneş ışıkları otomobilinizin yüzeyine yansıdığı zaman, ışık pürüzsüz bir yüzey yerine yıpranmış bir doku ile buluşuyorsa otomobilinizin parlak görünmesini sağlayamazsınız.

Boya koruma yaptırmanın faydaları

Boya koruma, delik ve çiziklerin giderildiği yüzeye uygulanan, koruma ve parlaklık sağlayan özel bir malzemedir. Uygulanan üründen iyi bir sonuç elde edebilmek için yapılması gereken ilk işlem, pürüzsüz ve düz bir yüzey elde etmektir. Bu sayede aracınız daha parlak ve pürüzsüz bir görünüme ulaşır. Bütün bu işlemleri usta bir elde yaptırdığınızda aracınızdaki büyük değişime şahit olacaksınız.

Editör: Haber Merkezi