Çok yüksek riskli illerde kısıtlamalar başladı. Vatandaşlar için önem arz eden hastaneler, eczaneler haftasonu kapalı mı? merak ediliyor. Özel kargo firmaları ve PTT ise sokağa çıkma kısıtlamalarında hizmet veremeyecek. Kargolar açık mı? sorusu da böylece cevap bulmuş oldu. İşte detaylar...

KISITLAMADA ECZANE VE HASTANELER KAÇA KADAR AÇIK?

Kısıtlamanın tekrar getirildiği hafta sonu eczaneler, nöbetçi sistemi ile çalışmalarını sürdürmeye devam edecekler. Acil servisler ise 7/24 hizmet vermeye devam ederken, poliklinikler hafta sonu cumartesi ve pazar günleri kapalı olacak. Vatandaşların gidecekleri hastaneyi arayarak yola çıkmalarında fayda var. 

POSTANE, KARGOLAR VE PTT HAFTA SONU AÇIK MI?

Kargo bekleyen vatandaşların en çok merak ettiği soru cevap buldu. PTT Kargo ve özel kargo şirketleri, maalesef hafta sonları kapalı. Yeni tip koronavirüs kısıtlamaları kapsamında alınan karar doğrultusunda; geri getirilen cumartesi yasakları nedeniyle bugün ve tüm hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Buna göre; MNG Kargo, Aras Kargo, UPS Kargo, Yurtiçi Kargo, gibi özel kargo şirketleri cumartesi ve pazar günleri müşterilerine hizmet veremeyecek.

KISITLAMADA NERELER AÇIK?

İşte İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı genelgenin detayları: 

Uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında daha önce illere gönderilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

Online sipariş firmaları da Cumartesi ve / veya Pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.

 

Editör: Haber Merkezi