Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Çebi hava koşulları müsait ettiği sürede derbiyi oynamak istediklerini ve erteleme konusu kesinlikle düşünmediklerini açıkladı.

Çebi'nin açıklamaları şöyle;

'Benim anladığım kadarıyla MHK'nin aldığı kararın sonuçlarını 2-3 ay sonra göreceğiz. Umuyorum ki devam edecek hakemler, TFF ve kulüpleri daha zor durumda bırakmayacak şekilde maçlarını yönetmeye devam ederler. Beklentim ve temennim budur.

TFF'nin kararının yanlış olduğunu söylemek kulüpler için doğru değildir çünkü kulüplerin tamamı hakemlerden şikayetçi. Kulüplerimiz zamanlama olarak bunun yanlış olduğunu söylemişlerdir ama ben buna katılmıyorum sonuçları görmeden yorumu doğru bulmuyorum. Daha genç hakemlere yer verilmesi talebim belki böyle bir algı yaratmış olabilir ama bu doğru değil, Beşiktaş olarak TFF'yle alınan son kararla ilgili herhangi bir görüş alışverişimiz olmamıştır.

Hakemler çıksın konuşsun. VAR kayıtları açıklansın. Hakemlerle ilgili gizlilikler olmasın. Maçların hakem ataması matematik usulü olsun. Böylece baskılar azalsın. David Elleray'e bunları aktardım. Raporuna nasıl aktaracak bilmiyorum.

Galatasaray derbisi ertelenecek mi?

Derbinin ertelenmesiyle ilgili bir TFF'den de Galatasaray'dan da bize ulaşan bir talep bulunmamaktadır. Maçların ertelenmesiyle ilgili şartlar nettir. Kulüplerin oynadıkları maçlara, havanın şekline göre değişmez. Sahaya çıkılır, görüş alanı müsaitse, top sekiyorsa maç oynanır. Hava şartları müsaade ederse pazartesi derbiyi oynamak istiyoruz.

Ülke puanına şu ana kadar katkı veren tek takım Galatasaray değildir, takımlardan birisidir. Eğer konu tamamen sahanın top oynanabilir halde olmasını arzu etmekse, bizim sahamız müsait, Galatasaray arzu ettiği takdirde maçı burada oynayabilir, Olimpiyat olabilir.

'Barcelona maçını Vodafone Park'a oynayabilirler'

Derbiyi istedikleri yerde oynayabiliriz. Zemini mazeret göstermelerini kabul etmiyorum. Hatta istiyorlarsa Barcelona maçını Vodafone Park'ta oynayabilirler.

 

Editör: Haber Merkezi