Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'nde Pomega Enerji Depolama Teknolojileri pil hücresi fabrikası açılışında yaptığı konuşmada en önemli kısıtın cari açık olduğunu belirterek, yerli ve milli ürünlere yönelerek ithalatı azaltıp, yeni üretilen ürünlerin de ihracata yönlendirilmesinin gerektiğini belirtti.

Kamu özel işbirliğinin kritik öneme sahip olduğunu belirten Yılmaz, enerjideki çalışmaların önemine de değindi.

"KATMA DEĞERLİ İHRACATI ANKARA'DA DAHA FAZLA GÖRÜLECEĞİZ"

Ankara'nın siyasi merkez olduğunun bilindiğini ama kentin aynı zamanda bir sanayi merkezi olduğunu da belirterek, kentin bu özelliğini ön plana çıkarılamadığına değindi. Yılmaz, katma değerli ihracatı Ankara'da daha fazla görüleceğine inandığını belirtti.

"EKONOMİNİN KALKINMANIN GELİŞMENİN EN TEMEL UNSURU İNSAN"

Yılmaz bu oluşumlarda en önemli çıktının insan olduğunu belirterek, "Ekonominin kalkınmanın gelişmenin en temel unsuru insan." diyerek mühendisinden işçisine istihdamın artması temennisinde bulundu.

Cevdet Yılmaz'ın konuşmasında öne çıkanlar:

Türkiye olarak iddialı hedeflerimiz var. Yüzyıllık birikimi kazanımları koruyarak bunların zemininde ikinci bir yüzyıla giriyoruz biz buna 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. 86 milyon bütün milletimizin yüzyılıdır. Her biriminizin katkı ile şekillenecek bir yüzyıldır.

"KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİM YAPISI OLUŞTURMAK KIYMETLİ"

Bu yüzyılın en önemli unsurlarından biri güçlü bir ekonomik yapı, teknolojik yapı inşa etmemizdir. Çok üretmek elbette önemli ama katma değeri yüksek üretim yapısı oluşturmak bilgi ve teknoloji tabanlı ekonomi inşa etmek çok daha kıymetli.

KRİTİK TEKNOLOJİLER İLE NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNÜN ETKİSİ

Nitelikli insan kaynağınız olduğu zaman katma değeri yüksek bir ekonomiyi inşa ediyorsunuz. Kritik teknolojiler ile nitelikli insan gücümüzün bizim Türkiye Yüzyılında uluslararası alanda çok daha yükseğe çıkaracağına inanıyorum.

EN ÖNEMLİ KISITIMIZ CARİ AÇIK MESELESİ

En önemli kısıtımız cari açık meselesidir. Kritik alanlarda enerji başta olmak üzere dışa bağımlılığımızı azaltmamız yerli ve milli üretimi artırmamız gerekiyor.

Editör: Bilge Güler