KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞÇİLERİN ZAFERİ

Adana Büyükşehir Belediyesinin CHP tarafından yönetilmeye başlamasıyla birlikte binlerce Ülkücü haksız bir şekilde işlerinden çıkarıldı. Avukat Fatih Kürşat Mert ve Hüseyin Karadağ olayı yargıya taşıdı. Yargıda, sözleşmeli personellerin haksız yere işlerine son verildiği tespit edildi.

Avukat Fatih Kürşat Mert ve Hüseyin Karadağ, sözleşmeli personellerin haksız bir şekilde işten çıkarılmasını yargıya taşıdı. Yargı kararında Adana Büyükşehir Belediyesinin haksız bir şekilde sözleşmeli personellerin işlerine son verdiği ve uydurma gerekçelerle işçi çıkardığı tespit edildi. Kararda işten çıkarılma usullerine aykırı davranıldığı ve Belediyenin gerekçelerinin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığına yer verildi. Mahkemenin verdiği karar, CHP’li belediyelerin 31 Mart seçimlerinden sonra hukuksuz bir şekilde işten çıkardığı binlerce işçi için de emsal bir karar olma özelliği taşıyor.

HAKSIZ İŞTEN ÇIKARMA

31 Mart seçimlerinden sonra CHP’li büyükşehir belediyelerinin rövanşist bir tavırla Ülkücüleri işten çıkarma gayretleri ters tepti. Ülkücü oldukları için iş fesihleri sonlandırılan binlerce kişi için emsal kararı oluşurken, bu kararla CHP’li Belediyelerin de gerçek yüzü ortaya tescillendi. CHP’li belediyelerin “ekonomik yetersizlik” ve “istihdam gereği duymama” gibi gerekçelerinin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Taşeron işçilerle ilgili de avukatlar 150’ye yakın dava açtılar.

Gözler şimdi taşeron işçilerin mahkemesinden çıkacak kararda. Bu kararla birlikte CHP’li belediyelerin mahkûm olmasının yanı sıra “Göreve gelen belediye başkanlarımız hiçbir işçiyi haksız yere işten çıkarmayacak.

Bu namus sözümüzdür” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mahkûm olmuş oldu. CHP’li belediyelerin haksız işten çıkarmaları mahkeme kararıyla tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi