Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre, son 24 saatte iyileşen hasta sayısı 842 kişi ile bugüne kadarki en yüksek rakama ulaştı. Peki, 14 Nisan Türkiye’de koronavirüs ölü ve vaka sayısı kaç oldu? İşte, Corona virüsü Türkiye son durumu…

SAĞLIK BAKANI BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında gerçekleşen basın toplantısında Türkiye’de corona virüse ile ilgili verileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sadece rakamsal verileri aktarmakla kalmadı, Türkiye’nin virüsle mücadeledeki son durumu hakkında da yorum yaptı.

Avrupa ülkelerinde ve dünyanın diğer bazı yerlerinde, tespit edilen vaka sayısının ancak 8 ila 10 haftada yükselişini durdurduğunu belirten Bakan Koca, Türkiye’de bunun 4 haftada başarıldığının altını çizdi. Hastalığının yayılımının yavaşlamasında vatandaşların evden çıkmamasının yanında yapılan filyasyon uygulamalarının da çok önemli yere sahip olduğunu belirten Bakan Koca bu başarıyı filyasyon ekiplerinin iyi çalışmaları sayesinden elde ettiklerini de vurguladı.

Bakan Koca, Türkiye’nin bu olayı en az hasarla atlatacağı inancında olduğunu dile getirdi ve evde kalmanın önemine bir kez daha dikkat çekti.

14 NİSAN TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS ÖLÜ VE VAKA SAYISI

Son 24 saat içinde Türkiye’de yapılan test sayısı 33 bin 70’e ulaşırken, tespit edilen vaka sayısı 4 bin 62 oldu.

Kovid-19 nedeniyle 14 Nisan’da 107 kişi yaşamını yitirirken, 842 kişi hastalığı yenerek taburcu oldu.

CORONA VİRÜSÜ TÜRKİYE SON DURUM

Türkiye’de yapılan test sayısı toplamda 443 bin 626’e yükselirken toplam vaka sayısı 65 bin 11’e olarak kaydedildi.

Kovid-19 nedeniyle Bin 403 kişi vefat etti,  iyileşen hasta sayısı 4 bin 799’a yükseldi.

Toplamda bin 809, kişi yoğun bakımda tedavi görürken, bin 87 hastaya entübasyon uygulandı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi