Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Modern görünüm, verimli motor, X-tronic şanzıman, elektrikli açılır cam tavan, kablosuz Apple CarPlay

İlk kez lanse edildiği 2008 yılından bu yana küresel çapta olduğu gibi Türkiye’de de büyük beğeni toplayan Sandero ve Sandero Stepway, üçüncü nesliyle tamamen yenilenerek Türkiye yollarına çıkıyor. Yeni Sandero Stepway lansmana özel 160 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni Sandero ise mart ayında 134 bin 900 TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla showroomlardaki yerini alacak.

Renault Mais tarafından, Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Renault Mais Pazarlama Direktörü Levent Timur ve Dacia ürün ekibinin anlatımlarıyla hazırlanan lansman videosu basın mensuplarıyla paylaşıldı.

GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ

Yenilenen Sandero ailesinin Dacia markası için yepyeni ve daha güçlü bir hikâyenin başlangıcı olduğunu ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “İçinden geçtiğimiz pandemi süreci, hepimize hayatımızda gerçekten nelerin önemli olduğunu hatırlatan bir dönem oldu. Geleceğin mobilitesi bizi daha sürdürülebilir tüketime, temel ihtiyaçlara ve gerçekten önemli olana yönelmeye davet ediyor. Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway de işte bu temellere bağlı kalarak tüketicilerin gerçekten ihtiyacı olan her şeyi sunmak üzere tepeden tırnağa yenilendi.

Yeni tasarımıyla daha dinamik ve modern bir görünüm kazanan Sandero ailesinde konfor, güvenlik ve teknoloji özellikleri de artırıldı. Renault Grubu’nun bilgi birikiminden yararlanarak CMF-B platformunda üretilen modeller, X-tronic şanzıman, elektrikli açılır cam tavan ve kablosuz Apple CarPlay gibi bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Yeni Sandero ailesiyle Dacia olarak yeni bir segmentte de yer alacağız. Yeni Sandero Stepway ile B-SUV liderliği, yeni Sandero ile B-HB ilk 3 hedefliyoruz” dedi.

Tamamen yeniden tasarlanan Yeni Sandero ve Sandero Stepway, atletik ve iddialı bir yorumla eski nesline kıyasla çok daha modern bir görünüme kavuştu. Yeni Sandero B-HB segmentinde de rekabet etmeye devam ederken, yeni Sandero Stepway ile artık B-SUV segmentinde de söz sahibi olacak.

 

DİZELİN YERİNE LPG'Lİ MOTOR ALDI

Yeni Sandero ve Sandero Stepway, tüketicilere zengin ve verimli bir motor yelpazesi sunarken, ilk kez sunduğu X-Tronic şanzımanla sınıfının en ulaşılabilir otomatik vites seçeneğini getiriyor. Bir diğer yenilik de dizel motor yerine fabrika çıkışlı LPG’li motor. Euro 6D-Full standardına uygun motorlardan 90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Bugüne kadar başarısını kanıtlayan, turbo beslemeli 100 beygir gücündeki ECO-G LPG motor seçeneğine ise 6 ileri manuel şanzımanla sahip olunabiliyor. 5 ileri manuel şanzımanla donatılmış 65 beygir gücündeki SCe motor ise yalnızca Yeni Sandero’da mevcut.

Editör: Haber Merkezi