TRT Spor'un haberine göre derbi mağlubiyeti sonrası tecrübeli teknik direktör görevinden istifa etti.

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler bu skorla 21 yıldır evinde kaybetmediği ezeli rakibine boyun eğdi.

Son dakika haberine göre Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın Galatasaray mağlubiyeti sonrası istifa ettiği iddia edildi.

Süper Lig’in 23. haftasındaki dev derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek 22 Aralık 1999’dan bu yana Kadıköy’deki ilk galibiyetini elde ederken ligdeki galibiyet serisini de 7 maça çıkardı.

Süper Lig'in 23. haftasında evinde Galatasaray'a 3-1 mağlup olan ve rakibine karşı Kadıköy'deki 23 maçlık yenilmezlik serisi son bulan Fenerbahçe'de, teknik direktör Ersun Yanal maç sonrasında istifa kararı aldı.

Böylece Fenerbahçe’de 2. Ersun Yanal dönemi sona erdi...

Ersun Yanal: İstifam söz konusu değil

TRT Spor, Kadıköy'deki protesto gösterilerinin ardından Ersun Yanal'ın istifa ettiği haberini kamuoyuna duyurdu. Bu iddiadan kısa bir süre sonra NTV'ye konuşan Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Volkan Kazak, istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ersun Yanal'ın Ülker Stadı'ndan kendi özel aracıyla ayrıldığı belirtilirken Yanal'ı karşılaşmadan yaklaşık 2 saat sonra Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki uğurladı.

Yenilgi sonrası camia büyük üzüntü yaşanıyor

Kırmızı kart gören Ersun Yanal basın toplantısına da katılamayacağı için stadı erken terkederken, Başkan Ali Koç ve Yönetimi statta Yanal hakkında bir karar almak için toplandı.

Sahasında 20 yılı aşkın süredir Galatasaray'a kaybetmeyen Fenerbahçe'de bu seri Yanal döneminde sona ererken, şampiyonluk şansı da oldukça zayıfladı.

Yenilgi sonrası camia büyük üzüntü yaşarken daha önce ligin 16. haftasında Beşiktaş derbisini kazanmasına rağmen istifaya hazırlanan Ersun Yanal'ı yönetim duymuş ve ani operasyonla ikna ederek görevde tutmuştu.

Ersun Yanal'ın Galatasaray yenilgisinden sonra yine  istifa eşiğine geldiği ve artık görevde kalamayacağını anladığı için bu durumu yönetime bildirdiği iddia edilirken, sarı-lacivertli yönetim de teknik heyet ve takımın durumunu masaya yatırlmak için acilen toplandı.

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda toplantının devam ettiği ve istifa varsa kabul göreceği, yoksa da Yanal'ın görevden alınması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi