Dolar kuru bugün ne kadar sorusu sabah saatlerinde internette en çok araştırılan konular arasında geliyor. Bu sabah dolar % 0,04, Euro ise, %0,02 oranında bir değer kaybıyla güne başladı. Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın  YEP açıklamaları ve Perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri ise döviz piyasasının hareketlerini belirleyecek. Haberimizde 30 Eylül dolar ve euro kurunda son dakika gelişmelerini bir araya getirdik…

30 EYLÜL DOLAR VE EURO KURU

DOLAR ALIŞ: 5,6663 TL

DOLAR SATIŞ: 5,6691 TL

EURO ALIŞ: 6,2041 TL

EURO SATIŞ: 6,2073 TL

İş Yatırım’ın “Gözler Yeni Ekonomi Programında…” başlıklı günlük piyasa bülteninde, dünya borsalarının ABD – Çin ticaret savaşının sermaye savaşına dönüşeceği endişesiyle haftaya satıcılı başladığı belirtildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

“ABD yetkilileri Çin şirketlerinin ABD borsalarında halka arz edilmesinin engellenmesi yönünde şimdilik bir planları olmadığını açıkladı. Ancak cin lambadan çıkınca geri sokması kolay değil.

“Türkiye varlıkları dünyadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. MSCI Türkiye Cuma günü yüzde 4.0, Eylül ayında yüzde 12 değer artışıyla en çok kazandıran gelişmekte olan borsa endeksi oldu. 10 yıllık tahvil faizleri 2018 Ağustos şoku öncesinde gördüğü seviyelere geriledi. Türk lirası son bir aylık dönemde en çok kazandıran gelişmekte olan ülke parası oldu.

“Cuma günkü sert yükseliş sonrasında Borsa İstanbul’un hafif kar satışıyla haftaya başlamasını bekliyoruz. Yükselişin devam etmesi ve 106 bin  direncinin kırılması için rallinin banka hisselerinden genele yayılması gerekiyor.

“Saat 11:00’de açıklanacak Yeni Ekonomi Programı günün en önemli gelişmesi. Yeni programda 2019 enflasyonun tahmininin yüzde 15.9’dan yüzde 12 civarına, büyüme tahminin yüzde 2.3’ten yüzde 1.0 civarına çekileceği tahmin ediliyor. 2020 hedeflerinde büyümenin yüzde 3.5’ten yüzde 4.0’ün üzerine çekilmesi, enflasyonun yüzde yüzde 10 civarında tutulması bekleniyor. Kamu maliyesi ve finansal istikrar tarafında verilecek mesajlar özellikle izlenecek.”

 

Editör: Haber Merkezi