Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alan domates çorbası özellikle kremalı olarak tercih ediliyor. Lezzetini her sunumda arttırabileceğiniz bir çorba, ister soğuk ister sıcak olarak servis edilebilir ve çeşitli şekillerde yapılabilir. Peki, domates çorbası nasıl yapılır? İşte kolay kremalı domates çorbası tarifi…

KOLAY KREMALI DOMATES ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

 2 yemek kaşığı un

 10 adet domates (kabukları soyulmuş, orta boy)

 6 su bardağı su (1 su bardağı domatesleri pişirirken kullanılacak)

 1 su bardağı krema

 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 1 tatlı kaşığı tuz

 1 çay kaşığı karabiber

 1 diş sarımsak(ezilmiş)

 YAPILIŞI

 Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, bir tencerede 1 bardak su ile beraber pişirin. Domatesler eridikten sonra ocaktan alın.

Diğer taraftan bir tencerede 2 yemek kaşığı unu, sıvı yağı ile birlikte kavurun.

Unun kokusu olmayana kadar kavurma işlemine devam ederek daha sonra ayrı olarak pişirdiğiniz domatesleri ve ezilmiş sarımsağı da ekleyerek karıştırın.

Geriye kalan 5 su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi de ilave ederek, orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.

Çorba kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocağın altını kısın ve blender ile çorba, pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı ocaktan indirin.

Çorbanın kesilmemesi için, ilk sıcaklığı geçmesini bekleyin. Daha sonra servis etmeden önce kremayı ekleyerek karıştırın.

Çorbayı servis edeceğiniz kâselere alın. İsteye göre ekstra krema, taze baharatlar veya rendelenmiş kaşar peyniri veya kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin.

Afiyet olsun…

 

Editör: Haber Merkezi