Dünya Günü nedir? sorusu günün ilk saatlerinden itibaren, milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başladı. Özel günlerde, anasyafasında özel Doodle'lar hazırlayan Google, 22 Nisan tarihi için de bir slayt hazırladı. Dünya üzerinde yaşayan, yaşam formu ve özellikleriyle diğerlerinden farklı olan canlıların bulunduğu slayt sonunda "Burada ele aldığımız canlılar, evimiz dediğimiz bu gezegendeki birbirinden farklı, benzersiz ve olağanüstü yaşam formlarının yalnızca çok küçük bir parçasını temsil ediyor. Dünya Günü kutlu olsun" mesajıyla Dünya Günü Google tarafından kutlanıyor. Peki, Dünya Günü nedir? Dünya Günü nasıl ortaya çıktı? İşte, Dünya Günü hakkında merak edilenler...

Dünya Günü nedir?

İlk olarak San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir.

Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD'nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

Google'ın 22 Nisan Dünya Günü Doodle'ı

Editör: Haber Merkezi