Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken,1105 yılında Ordu’da şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve 6 bin şehit için anma programı düzenlendi.

 Aybastı ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası’nda gerçekleştirilen etkinlik, Gençllik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Ordu’nun 19 ilçesinden yaklaşık 3 bin 500 gencin katılım sağladığı tahmin ediliyor.

Program, şehitler için saygı duruşuyla başladı. Hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşıyla devam eden programda şehitler için de Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Adem Öztürk, programda bir konuşma yaptı. Öztürk, bu cennet vatanı kendilerine emanet eden başta Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Öztürk, Şanlı bayrağın bu vatan üzerinde sonsuza dek dalgalanacağının altını çizerken, "Buna hiçbir güç ve kuvvet engel olamayacaktır” dedi. Bizlerin birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz süre içerisinde hiçbir güç ve kuvvet bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacağını ifade ederken, buradan şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize şükranlarını sunduğunu söyledi.  

Emeği geçenlere şükranlarını sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Bin yıl önce atalarımız bu toprakları bizlere şehit olarak bıraktı. Bugün de yine memleketin her tarafında bir karış toprağımızı dahi kimseye vermemek için gençlerimiz nöbet tutuyor. Bunun, devletimizin ilelebet yaşayacağının müjdesini verdiğini ve bugün de gençlerimizin bu programa gösterdikleri ilgi ve alakayla bunu bir kez daha göstermiş olduğunu ifade eden Genç, gençlerimizin alnından öpüyorum." dedi.

Konuşmaların sona ermesinin ardından gaziler, geleneksel kıyafet giymiş gençler ve atlarla birlikte biniciler kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü program kapsamında gösteriler yapanlar arasındaydı. At üzerinde akrobasi ve karpuz kesme şovu da vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Aybastı Kaymakam Vekili Hayrettin Buğra Güzel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Aybastı Belediye Başkan Vekili Kerim Em ile gazilerin katıldığı programa ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Editör: Haber Merkezi