TÜİK tarafından açıklanması beklenen 2021 Ağustos enflasyon rakamları için araştırmalar hız kazandı. Dün açıklanan yüzde 21.7'lik büyüme rakamlarından sonra enflasyon rakamlarındaki değişiklik merakla bekleniyor. Konuyla ilgili araştırma yapan pek çok kişi, enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak diue merak ediyor. Peki, Ağustos 2021 TÜİK enflasyon beklentisi ne kadar? İşte detaylar..

Enflasyon rakamları ile ilgili son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini korurken birçok vatandaş tarafından sabırsızlıkla beklenen 'enflasyon beklenti anketi' de sonuçlandı. 

ENFLASYON RAKAMLARI NE  ZAMAN AÇIKLANACAK AĞUSTOS 2021?

Ekonomi gündemindeki gelişmeleri yakından takipo edenlerin araştırdığı 2021 yılı Ağustos ayı enflasyon rakamları 3 Eylül 2021'de saat 10.00'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR?

Rakamların açıklanmasına saatler kala enflasyon beklentisi de merak ediliyor.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 0,72 artmasını bekliyor. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,30, en yüksek yüzde 1,83 aralığında yer aldı.Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,72) göre bir önceki ay yüzde 18,95 olan yıllık enflasyonun yüzde 18,78'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Editör: Haber Merkezi