Esed rejimine bağlı bakan yardımcılarından Faysal Mikdad, Rusya ile Türkiye arasında yapılan İdlib mutabakatlarının uygulanması yönünde tepki çeken bir çağrı yaptı.

RIA Novosti haber ajansına konuşan Faysal Mikdad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta Moskova'da yaptığı anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mikdad, "Esed, Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki Moskova anlaşmasını uygulama çağrısı yapıyor" dedi.

Binlerce insanı katleden Rusya'ya güveniyorlar
Soçi ve İdlib Mutabakatı'nı ihlal edip binlerce sivili öldüren Rusya destekli Esed güçleri, Türkiye'yi teröre destek vermekle suçladı. Mikdad, "Rusya'nın yaptıklarına güveniyoruz. Rusya, terörle mücadele etmek isterken Türkiye terörü destekliyor" iddiasında bulundu.

'Suriye'ye müdahale iki ülkeye de fayda sağlamıyor'
Bu arada Mikdad, Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılacak üst düzey görüşmelerle ilgili konuştu.

 Mikdad, "Türk tarafı, Suriye'ye müdahalesinin ve terör örgütlerine desteğinin Türkiye ve Suriye'nin yararına olmadığı konusunda ikna edilmeli" dedi.

"Mutabakatı bozacaklar"
Esed rejiminin Türkiye'ye yönelik suçlayıcı açıklamaları, bölgeye yakın birçok uzman tarafından 'Mutabakatı bozmaya zemin hazırlıyorlar' şeklinde yorumlandı.

Editör: Haber Merkezi