İtalyan otomotiv üreticisi Fiat, üretiminin 50’nci yılında yeniden yollara çıkardığı 500 modeliyle Avrupa’da adını en sık duyduğumuz isimler arasında yerini almayı başardı. Markanın 2007’den bu yana ürettiği, 500L ve 500X versiyonlarıyla bir aile haline gelen efsane model, son dönemde pazarı domine etmeye başlayan SUV sınıfındaki 500X’i yeniledi. 

 Yeni tasarımı ve motor seçenekleriyle mart ayı itibariyle Türkiye yollarında da boy göstermeye başlayacak olan yeni 500X, 149 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Urban ve Cross versiyonları bulunan yeni araçta, adının hakkını verecek 'Sport' isimli yeni bir seçenek sunulmaya başlandı. Aracın Kars-Sarıkamış’ta gerçekleştirilen lansmanda konuşan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, geçen yılı marka olarak başarılı bir performansla kapattıklarını söyledi. 

  Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç...

Fiat’ın geçen yıl 76 bin 250 satışa ulaştığını belirten Aytaç, “Yüzde 15.9 payla seneyi kapattık. Bunun yüzde 70'i perakende. Bu performanstaki en önemli modelimiz Egea ailesi. Geçen yıl 52 bini Egea Sedan, 3 bini de Hatchback ve Station Wagon olmak üzere 55 bin Egea sattık. Bu sayede, 10 yıl sonra Fiat'a liderlik geri gelmiş oldu” dedi. 

HEDEFİMİZ 80 BİN VE ÜZERİ

Egea’nın, tek başına yüzde 14.3’lük pazar payına ulaştığını ifade eden Altan Aytaç, “Egea için geliştirdiğimiz özel seri versiyonları ise 1200 adetlik satışa ulaştı. Liderliği sevdik, bırakmak istemiyoruz” diye konuştu. Bu yıl da ocak ayında satışların beklentileri aştığını vurgulayan Aytaç, şöyle devam etti: Şubat ayı da gördüğümüz kadarıyla çok iyi seviyede, 40 bin adede doğru gidiyor. Bugünkü şartların devam etmesi durumunda, 600 bin adet olarak planladığımız toplam pazarın 700 bine gitmesi şaşırtıcı olmaz. Bu yıl 500 ailesinden 3 bin 500 adetlik satış hedeflediklerini anlatan Aytaç, “Bunun yarısı 500X olur. Fiat olarak da bu yılki toplam satış hedefimiz 80 bin ve üzeri olur” dedi. 

YENİLİKLERİ DİKKAT ÇEKİCİ

Fiat 500 ailesinin Ürün Müdürü Uğur Öngür ise, yeni 500X Sport hakkında bilgi verdi. Sport versiyonunun diğer 500X’lerden 13 milimetre alçaltıldığını vurgulayan Öngör, “Araçta 18 ve 19 inçlik alaşım jantlar, özel bir süspansiyon sistemi, yeni ön ve arka yaylar, tamamen değiştirilmiş bir direksiyon kalibrasyonu, çift krom egzoz çıkışı  ve arka difüzör, altı düzleştirilmiş alkantara parçalı deri direksiyon, alkantara kaplı gösterge siperliği, kırmızı ve gri renkli dikişler ve mat gri kaplamalar yer alıyor” dedi. Öngör, yapılan değişiklikler sayesinde Sport’un yol tutuş yeteneğinin belirgin şekilde artırıldığını belirtti.

Fiat Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan...

FİAT 500X, DENGELERİ ALTÜST EDECEK

Fiat Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan ise, 500 ailesinin, 2007’den bu yana Türkiye’de 15 bin adetten fazla satıldığını söyledi. 100’den fazla ülkede satılan 500 ailesinin, dünya çapında da 500 bin adetlik satışa ulaştığını ifade eden Erdoğan, “Yeni 500X’te sadece 1.6 litrelik dizel otomatik versiyon olduğu gibi devam ediyor.

Diğer iki benzinli ünite yeni. Firefly motor ailesinin ilk üyesi 3 silindirli ve 1.0 litre hacminde. Turbo besleme sayesinde bu motor 120 beygir güç ve 190 nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla sunacağımız bu versiyonun ortalama tüketimi sadece 5.4 litre.

Aynı motorun 4 silindirli ve 1.3 litrelik versiyonu ise 150 beygir güç ve 270 nm tork üretiyor. 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DCT ile kombine edilen bu seçeneğin ortalama tüketimiyse 5.6 litre. Performans olarak da oldukça başarılı olan benzinli ünitelerin sırasıyla 0-100 km/s ivmelenme süreleriyle 10.9 ve 9.1 saniye” dedi. Aracı Urban, Cross ve Sport isimli 3 paketle satışa sunacaklarını anlatan Erdoğan, Cross versiyonunun City Cross, Cross ve Cross Plus isimli 3 seçeneğe sahip olup, 500X'in B SUV segmentinde denleri altüst edeceğini söyledi.

Mart ayından itibaren satışa sunulacak Fiat 500X SUV'a 1.0 litre 120 HP ve 1.3 litre 150 HP güçlerindeki yeni Firefly serisi turbo benzinli ve 1.6 litre 120 HP gücündeki Multijet II turbo dizel motor seçenekleriyle 145 bin 900 TL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla sahip olunabilecek.

Yavuz MÜFTÜOĞLU...

 Özellikle ambulans hizmeti çok dikkat çekici. Aynı anda hava yastığının açılması, ön darbe emicilerin sinyali ve lastiklerin yerden kesilmesi gibi şartlar oluştuğunda sistem aracın kazaya karıştığını düşünerek sürücüyü telefonundan arıyor. Cevap alamazsa aracın olduğu yere ambulans gönderiliyor. Şu ana kadar 10-11 ambulans yönlendirmesi yaptık. Bunlardan 3'ünde ambulans ile müdahale yapıldı ve hastaneye sevk yapıldı. Çok şükür, herhangi bir yaşam kaybı olmadı. Bu hizmete devam edeceğiz. Bir hayat için değer..."

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi