UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Holllanda ekibi PSV Eindhoven ile karşı karşıya gelen Galatasaray, sahadan 5-1 mağlup olarak ayrıldı. Bu sonuçla birlikte tur şansını zora sokan Galatasaray rövanş maçınını ne zaman olduğunu merak eden spor severler, Galatasaray Şampiyonlar Ligi ön elemesinde nasıl tur atlayacağını sorguluyor.

Sarı-kırmızılılar, zorlu mücadeleden 5-1 mağlup ayrılarak tur şansını zora soktu.

PSV'nin gollerini Eran Zahavi (3) ve Götze (2) atarken, G.Saray'ın tek sayısı Emre Kılınç'tan geldi.

GALATASARAY PSV KARŞINDA NASIL TUR ATLAR?

5-1'lik yenilginin ardından gözler Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak rövanş karşılaşmasına çevrildi. 

İlk maçı deplasmanda 5-1 kaybeden Galatasaray, evinde oynayacağı rövanştan en az 4 farklı galip ayrılmak zorunda. Deplasman golü kuralının kalkmasıyla birlikte sarı-kırmızılılar alacağı her türlü 4 farklı galibiyette maçı uzatmaya taşıyacak. Uzatmalarda da aradaki skor farkı değişmezse turu geçen tarafı penaltı atışları belirleyeeek.

5 farklı galibiyette ise tur atlayan taraf Galatasaray olacak. Temsilcimiz, rakibi karşısında beraberlik ve yenilgi dışında üç farklı skorla sahadan galibiyetle ayrılsa dahi Şampiyonlar Ligi'ne veda edecek.

GALATASARAY - PSV RÖVANŞ MAÇI NE ZAMAN?

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, 28 Temmuz Çarşamba günü Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 21.00’de oynanacak karşılaşmada Massa’nın yardımcılıklarını Filippo Meli ve Stefano Alassio yapacak. UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu Galatasaray PSV rövanş maçını İtalyan hakem Davide Massa yönetecek.

Sarı-kırmızılılar, Hollanda temsilcisi karşısında 2. ön eleme turunu geçememesi halinde bu kez Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan yoluna devam edecek. Galatasaray, PSV Eindhoven ile 7 kez kozlarını paylaştı. PVS, sarı kırmızılı takıma karşı bu maçlarda 2 galibiyet elde ederken 5 kez sahadan mağlup ayrıldı. PSV, Türk takımlarına karşı oynadığı toplam 19 maçta, 12 mağlubiyet aldı.

Editör: Haber Merkezi