Süper Lig'in 42. haftasında Trabzonspor  prestij mücadelesinde evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Müsabakayı Trabzonspor 2-1 kazandı. Gençlerbirliği ligden düşen 4. takım oldu.

Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadı'nda Trabzonspor'un gollerini 45. dakikada Ekuban ve  84. dakikada Nwakaeme kaydetti. Gençlerbirliği'nin golünü ise 52. dakikada Ayite attı.

Bu sonuçla 69 puanla 4. sırada yer aldı

TRABZONSPOR - GENÇLERBİRLİĞİ: 2-1

GOL: 45' Ekuban 87' Afobe (Trabzonspor) 52' Ayite (Gençlerbirliği)

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Kamil Ahmet, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Baker, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Yusuf, Nwakaeme, Ekuban

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Metehan, Arda, Polomat, Soner, Toure, Ayite, Rahmetullah, Sefa, Stancu

MAÇTAN DAKİKALAR

15. dakikada Ekuban'ın pasında ceza yayı üzerinde Nwakaeme'nin sert şutunda, savunmaya çarpan top direğin yakınından kornere çıktı.

16. dakikada Bakasetas'ın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Hugo'nun kafa vuruşunda, kaleci Nordfeldt, topun sahibi oldu.

17. dakikada Ayite'nin ceza alanı dış sol çaprazından çektiği sert şutta, kaleci Uğurcan Çakır, sol tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi. 

19. dakikada Yusuf Sarı'nın ceza alanı dışı sağ çaprazından şutunda, kaleci Nordfeldt'in müdahale ettiği top üst direkten döndü. 

20, dakikada Nwakaeme'nin rakiplerinden sıyrılarak vurduğu sert şutta, kaleci Nordfeldt yatarak topu bir kez daha çeldi. 

21. dakikada Baker'in soldan kullandığı köşe atışında, Hugo'nun kafa vuruşunda savunmada Sefa Yılmaz'ın uzaklaştırdığı top Edgar'ın önüne düştü. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda Nordfeldt, tehlikeyi önledi. 

32. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin ceza alanı sol çaprazından şutunda kaleci Nordfeldt, topu güçlükle kornere çeldi. 

45. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Bakasetas'ın pasıyla ceza alanı içi sol çaprazında rakibinden sıyrılan Ekuban, düzgün vuruşla direk dibinden topu ağlara gönderdi: 1-0 

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor, Süper Lig'de sezonun son haftasında sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi.

İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynanan İttifak Holding Konyaspor maçına göre Gençlerbirliği karşısında ilk 11de tek değişikliğe gitti. Avcı, sadece İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Serkan'ın yokluğunda Yusuf Sarıya görev verdi. Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen, Djaniny, Flavio ile cezalı olan Berat, Serkan ve kadro dışı cezası devam eden Abdulkadir Parmak da kadroda yer almadı. Trabzonspor'da ayrıca genç bir oyuncunun Covid-19 test sonucu pozitif çıkmıştı.

TRONDSEN 8 AY SONRA DÖNDÜ

Trabzonspor'un sezon başında Rosenborg takımından kadrosuna kattığı ve 10 Eylül tarihinde sezon başı hazırlıkları devam ederken antrenmanda yaşadığı sakatlık sonucu çapraz bağı kopan orta saha oyuncusu Anders Trondsen, 8 ay 5 gün sonra sahalara döndü. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın 21 kişilik maç kadrosuna aldığı Norveçli oyuncu, uzun süren hasretin ardından sahalara dönünce arkadaşları tarafından da saha içerisinde tebrik edildi.

5 OYUNCUNUN SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

Trabzonspor'da Gençlerbirliği maçına ilk 11de başlayan Marlon, Baker, Kamil Ahmet Çörekçi ve yedek kulübesinde yer alan Hosseini ile Benik Afobe'nin sözleşmeleri sona erdi. Marlon, Baker ve Afobe'nin kiralık sözleşmeleri bu maçla birlikte biterken, Hosseini de 3 yıllık Trabzonspor macerasını bu maçla birlikte tamamladı.

Editör: Haber Merkezi