Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde; MİT Mersin Bölge Başkanlığı, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün iş birliği ve müşterek çalışmalarıyla uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik önemli operasyonlar gerçekleştirildi.
Kurumlar arası etkin koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında farklı tarihlerde uyuşturucu madde ele geçirildi.
KONTEYNERİN SOĞUTUCU MOTORUNDAN KOKAİN ÇIKTI
13 Haziran 2026 tarihinde, Ekvator-Malta-Mersin güzergahında gelen bir gemiden tahliye edilen konteyner, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün müşterek çalışması kapsamında X-Ray taramasından geçirildi.
Yapılan kontrollerde konteynerin soğutucu motor kısmında 3 kilo 490 gram kokain ele geçirildi.
Ele geçirilen kokainin yaklaşık piyasa değerinin 13 milyon 960 bin lira olduğu belirtildi.

MEZİTLİ’DE ARAÇTAN 122 KİLO 300 GRAM ESRAR ÇIKTI
Yürütülen çalışmaların devamında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 14 Ağustos 2026 tarihinde Mezitli ilçesinde bir araçta arama gerçekleştirildi.
Aramada, daralı ağırlığı toplam 122 kilo 300 gram takoz esrar ele geçirildi.
3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Olayla bağlantılı oldukları tespit edilen E.İ.G., M.E. ve H.M.H. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı.
Uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve suç organizasyonlarının deşifre edilmesine yönelik çalışmaların, ilgili kurumların güçlü koordinasyonu ve iş birliği içerisinde kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.