3 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağının 2. gününde haftasonuna denk gelen sokağa çıkma yasağında BİM, A101, ŞOK, Migros gibi zincir marketler kaça kadar açık? vatandaşlar merak ediyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 2 hafta sürecek kısıtlamada haftasonu ve haftaiçi marketlerin çalışma saatleri belirlenmişti. 24-25 Nisan BİM, A101, ŞOK, Migros marketler kaçta kapanıyor? bir diğer sorulan soru. İşte detaylar...

BİM, A101, ŞOK AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATİ MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 24 Nisan Cumartesi günü de bire bir uygulanacak. Zincir marketler ise saat 10.00'da açılacak. BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi birçok şubesi bulunan zincir marketlerin çalışma saatleri hafta içi saat 10:00-18:00 hafta sonu 10.00- 17.00 olarak belirlendi. Bakkallar ise sabah saat 07:00'den itibaren hizmet vermeye devam edebilecek.

Bim,a101,şok kaçta kapanacak?

GENELGEYE GÖRE KAÇTA AÇIP KAPANACAKLAR?

Kısmi kapanma genelgesinde yer alan ifadelere göre “Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.”

Editör: Haber Merkezi