Haftasonu marketler kaça kadar açık? Koronavirüsle mücadelede yeni dönem başladı. Koronavirüs vaka artışları ve mutasyon nedeniyle Türkiye genelinde kısmi kapanma ilan edildi. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile uyulması gereken kurallar ve dikkat edilmesi gerekenler detaylı bir şekilde paylaşıldı. Ülke geneline gönderilen genelgede kısmi kapanma sürecinde bazı işyerinini çalışma saatleri değişti ve sokağa çıkma yasağının kuralları yeniden belirlendi. Kısmi kapanmanın ilk hafta sonu yasağında vatdandaşlar marketlerin çalışma saatlerini araştırıyor. Sıklıkla ‘Hafta sonu marketler açık mı? Hafta sonu marketler kaça kadar açık?’ soruları araştırılıyor. Peki, Cumartesi pazar marketler açık mı? 

HAFTA SONU MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Kısmi Kapanma Genelgesi’ne göre hafta sonları cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

ÖZEL ARAÇLA MARKETLERE GİDİLEBİLİR Mİ?

Genelgede, “65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.” ifadeleri kullanıldı.

HAFTA SONU MARKETLERDEN ONLİNE SİPARİŞ VERİLEBİLECEK Mİ?

10.00-17.00 saatleri arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Editör: Haber Merkezi