Playstation, internet kafe ve bilardo salonları ne zaman açılacak? İçişleri Bakanlığı genelgesine göre müşteriler ve işletme sahipleri bir süre daha bekleyecek gibi görünüyor. Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mayıs ile 1 Haziran arasında internet kafe ve playstation salonları kademeli normalleşme döneminde de kapalı olacak.

İNTERNET KAFELER İÇİN HİBE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Bir yıldan uzun süredir devam eden koronavirüs pandemisinden etkilenen İnternet kafeler için sevindiren haber Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı'nından geldi. Erdoğan'ın açıklamasına göre; İnternet kafeler bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL hine ödemesi alacak. İnternet kafe sahibi esnaf detayları merak ediyor. İşte, esnafa hibe ödemesinin ayrıntıları... Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın müjdelediği 5 bin TL hibe başvuruları için henüz tarih ve şartlar belli olmadı. İlerleyen günlerde zaman ve şartların açıklanması bekleniyor.

İnternet kafe playstation salonları

CUMHURBAŞKANI'NIN ESNAFA DESTEKLE İLGİLİ AÇIKLAMALARININ TAMAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek sağlanacağını, birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.

Erdoğan yapılacak destekleri şöyle sıraladı:

"Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz."

"İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz."

"Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir."

"Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir."

"Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir."

Editör: Haber Merkezi