MHP’YE GEÇMEYE HAZIRLANIYORLAR

İP’in kazandığı 21 Belediye Başkanından 13’ünün bu süreci beklemeden istifa edeceği ve AK Parti ve MHP’ye geçeceği, ancak parti yöneticileri tarafından “biraz daha bekleyin” denildiği konuluşuyor. Olağanüstü Kongrede Koray Aydın ve Meral Akşener’in karşı karşıya geleceği belirtiliyor. İP’te yaşanacak bu sürecin partiden kopuşları da beraberinde getireceği ve meclis aritmetiğinin de buna bağlı olarak değişebileceği belirtiliyor. Şimdiden TBMM’de grubu bulunan CHP, MHP ve AK Parti’ye geçme hazırlığı yapan İP milletvekillerinin olduğu Ankara kulislerinde yankılanıyor.

 

ÖZEL HABER

Bir siyasi partiden çok, özel bir maksada yönelik olarak şekillenen ve ucunun nereye bağlı olduğu Türk milletinin malumu olan İP’in tarlada başlayan, PKK uzantısı HDP ortaklığı ile taçlanan siyaset serüveni, kaçınılmaz akıbete doğru hızla yol alıyor. Partinin içinde CHP ve HDP ile ittifaktan büyük rahatsızlık duyanlar, seçim hezimetinin de etkisi ile olağanüstü kurultay için harekete geçtiler.

Bir siyasi partiden çok, özel bir maksada yönelik olarak şekillenen ve ucunun nereye bağlı olduğu Türk milletinin malumu olan İP’in tarlada başlayan, PKK uzantısı HDP ortaklığı ile taçlanan siyaset serüveni, kaçınılmaz akıbete doğru hızla yol alıyor. Partinin içinde CHP ve HDP ile ittifakından büyük rahatsızlık duyanlar, seçim hezimetinin de etkisi ile olağanüstü kurultay için harekete geçtiler. 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendiren İP’liler, CHP ve HDP ile yapılan ittifaktan zararlı çıktıklarını, Türkiye Genelinde sadece 21 Belediye kazandıklarını, oy oranlarının ise 8,1’de kaldığını gerekçe göstererek değişim talebinde bulundular.

HUZURSUZLUK YAŞANDI

CHP ile yapılan ittifaka HDP’nin de katılması İP’te huzursuzluk yaşanmasına neden olmuş ve birçok örgüt yöneticisi ve parti üyesi, seçim öncesinde istifa kararı almıştı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinden bu yana kan kaybeden İP’te itirazlar, istifalar ve isyanlar artık sonun geldiğini net şekilde ortaya koydu. Parti teşkilatları, 31 Mart seçimlerinin hesabını görmek için düğmeye bastılar. Kurucu 30 parti üyesi yaptığı basın açıklamasında “Partimizin yerel seçimlerde aldığı sonuçlar düşündürücüdür. Meral Akşener’in ivedilikle olağanüstü büyük kurultayı toplaması için çağırmaya, genel idare kurulumuzu bu doğrultuda karar almaya davet ediyoruz.” denildi. Ayrıca Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nun da istifası istendi.

İP’ten istifa ederek AK Parti’ye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal, “Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur” diyerek partisinden istifa etmişti. Sürecin başından itibaren ittifaka karşı çıkan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ 31 Mart akşamına kadar sahada olmayacağını belirtmiş, seçimden sonra da partideki görevinden istifa etmişti.

İP İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik ise yerel seçim sürecinde Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ı hedef alarak, seçim afişlerinde Koray Aydın’ın fotoğrafının Meral Akşener’in fotoğrafının üzerinde olmasını eleştirmiş ve bozuk bir ruh hali olarak değerlendirmişti.İP Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana İl Örgütündeki görevden almalarla ilişkin Genel Merkezi suçladı ve kayıtsız kalındığını ifade etti. Koncuk da Genel Merkez Yönetimine bayrak açan isimler arasında yerini aldı.

24 Haziran seçimlerinden sonra büyük hezimet yaşayan İP, beklediği oy oranını yakalayamamış ve Genel Başkan Meral Akşener sert şekilde eleştirilmişti.

TASFİYE EKİBİ BEKLİYOR

Meral Akşener istifa kararı almış, ancak evinin pencere demirlerine kendini kilitleyen birkaç partiliyi bahane ederek, kongreyi toplayıp partinin başında kalmayı sürdürmüştü. Önümüzdeki günlerde İP’teki kongre seslerinin daha gür çıkacağı ve Meral Akşener’in ekibini tasfiye etmek isteyenlerin harekete geçeceği belirtiliyor. Meral Akşener’in Genel Merkez Yönetiminden Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu’nu görevden alacağı iddiaları da kulislerde konuşuluyor. Bu süreçten sonra Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ ve onlara yakın isimlerin kongre çağrısı yapacakları ve delegelerden imza toplama sürecini başlatacakları iddia ediliyor.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi