4 Ağustos'ta, İstanbul ile İzmir arasındaki otoyolun 192 kilometrelik kesimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Bu otoyol ile İstanbul ile İzmir arası 8,5 saatten 3,5 saate düşecek. Bu yolun kullanıcılarına önemli ekonomik katkı ile birlikte, zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlayacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu güzergahla özellikle ülkemizin sanayi mamullerinin, tarım ürünlerinin gerek yurt içi gerekse yurt dışına nakliyesinde de çok büyük ölçüde imkan ve kolaylıklar sağlanacağını aktardı.
Projenin yapım çalışmalarının 2010'da başladığını anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun, Marmara Bölgesi'ni Ege Bölgesi'ne, Batı Akdeniz ve Batı Anadolu Bölgesi'ne bağlayan önemli ulaşım akslarından biri olacağını belirtti.
 
2016'da hizmete alınan Osmangazi Köprüsü'nün projenin en büyük ayağını oluşturduğunu vurgulayan Turhan, bu köprü ile İstanbul-İzmir arasındaki mesafenin 78 kilometre kısaldığı ve bunun seyahat süresini 1,5 saat kısalttığını aktardı.

Bakan Turhan, 201 kilometresi ana gövde, 33 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan yolun 183 kilometresi ana gövde, 9 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 192 kilometrelik kesiminin de hizmete açılacağı müjdesini verdi. Yolun, 4 Ağustos Pazar günü saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete açılması planlanıyor.

Yeni yapılan 404 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu ile şu anda 8,5 saat süren İstanbul-İzmir arasının normal şartlar altında 3,5 saate düşeceğini söyleyen Bakan Turhan, bunun da hem sürücülere hem de milli ekonomiye büyük fayda sağlayacağını belirtti. Turhan, bu mesafe ve süre kısalmasının akaryakıt ve zaman açısından oluşacak tasarrufa dikkat çekerek bu güzergahla özellikle ülkemizin sanayi mamullerinin, tarım ürünlerinin gerek yurt içi gerekse yurt dışına nakliyesinde de önemli imkan ve kolaylıklar sağlanmış olacağını söyledi.

İstanbul-İzmir arasındaki mesafenin otoyolla birlikte 404 kilometreye düşeceğini bildiren Turhan, iki şehir arasındaki mevcut devlet yolunun ise şu anda 515 kilometre olduğunu hatırlattı.

"ŞANTİYEDE ORTALAMA 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Projenin sağladığı istihdam olanaklarından da bahseden Turhan, şu ana kadar yaklaşık 5 bin kişinin bu projede iş imkanına kavuştuğunu ve bundan sonra da yaklaşık bin kişinin projenin bakım ve işletme hizmetlerinde iş imkanı bulabileceğini söyledi.

Bu proje ile hem ekonomi, hem ulaşım hizmetleri hem de istihdamda büyük katkı sağlanacağını vurgulayan Turhan, önümüzdeki günlerde, sorunsuz bir şekilde projenin hizmete girmesiyle, herkesin bu faydaları yakından göreceğini aktardı.

 

Editör: Haber Merkezi