“Kimler seyahat izin belgesi alabilir?” ve “Seyahat izin belgesi nereden alınır?” son günlerin en çok araştırılan konuları oldu. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler için haberimizde konunun tüm detaylarını bir araya getirdik…

BELGESİ OLMAYANA BİLET SATILMAYACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada havayolu ile yurtiçi uçuşlarda 29.03.2020 tarihi ve saat 06:00'dan itibaren “Seyahat İzin Belgesi” isteneceğini duyurdu. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere tüm hava yolu şirketlerinin seyahat izin belgesi olmayan kişilere bilet satışı yapmayacağını ve yolcu olarak taşımayacağını duyurdu.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Şehirler arası yolculuk yapmak artık izne tabi tutulacak. Bu kapsamda;

Birinci derece yakınları vefat eden/ağır hasta olan kişiler,

Tedavi amaçlı doktor kararıyla sevk edilen hasta vatandaşlar,

Son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu şehirde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar, seyahat izin belgesi almak için başvurabilecek.

Şehirler arası yolculuk yapmak zorunda olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların yönetimince oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi isteğinde bulunacaklar.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Seyahat izin belgeleri otobüs ve hava yolu yolculukları için düzenlenecek. İzin belgesi alabilecek kapsamda bulunan vatandaşlar;

a) Otogar ve havaalanlarında bu amaçla oluşturulan Başvuru Masaları,

b) İçişleri Bakanlığı tarafından bu işlemler için tahsis edilecek olan Alo 199 Çağrı Merkezi,

c) İçişleri Bakanlığı E-Başvuru” sistemi, üzerinden yapılabilecek.

Seyahat izin belgesi alabilecek mazeretleri olan vatandaşlar, izin belgelerini bireysel başvurularda elden alabilecek. Telefon ve elektronik başvuruların sonuçları ise vatandaşlara elektronik posta mesaj veya telefonla bildirilecek.

Seyahat İzin Kurulları’nca, hava yolu ile yolculuk etmesine izin verilen vatandaşların isimleri uçuşun gerçekleştirildiği il valiliğine gönderilecek.

Düzenlenen seyahat izin belgelerinin, Türk Hava Yolları ile dijital ortamda paylaşılması için İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hızlı bir şekilde gerekli sistem kurulacak.

 

Editör: Haber Merkezi