TÜRKGÜN / AHMET AYDEMİR

Sahte belge, içerik ve ses kayıtlarıyla toplumun kaosa sürüklenmek istendiğini kaydeden İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi doktora öğrencisi ve İletişim Bilimci Meltem Kaya, “Toplum mühendisleri devlete olan güveni sarsmaya çalışıyor. Bu tip algı oyunlarıyla gerekli önlemler alınmasın, halk panik halinde olsun, ülke kaos yaşasın istiyorlar” diye konuştu.

KART BİLGİLERİ ÇALINIYOR

Koronavirüs nedeniyle kolonya satışlarında patlama yaşandığını hatırlatan Kaya, bu iddiaların ardından sosyal medyada sahte web siteleri kurup, kart bilgilerini çalmaya yeltenenlerin olduğunu aktardı.

Sosyal medyadan bot hesaplarla bazı sitelerin trend topic yapıldığına dikkati çeken Kaya, insanların sahte siteler üzerinden dolandırıldığını söyleyerek, bu süreçlerde tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.


Meltem Kaya

''GENÇLER DAHA DUYARLI ÇIKTI''

Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle bu süreç içerisinde özellikle yeni neslin hep bilinçsiz, vurdumduymaz ve bencil bir yapısının olduğu düşünülüyordu; ancak gördük ki gençler, yaşlı bireylerden daha duyarlı çıktı. Yaşlı bireylerin “bana bir şey olmaz” zihniyetinden dolayı evde kalmaya uymadıklarını gördük. Onlar evde kalsın diye gençlerin mücadele ettiğini gördük. Özellikle sosyal medyada yaşlılara destek olmak için “siz evden çıkmayın, alışverişinizi biz yaparız” diyen gençlerin olduğunu görmek gurur verici. Bahar aylarında gençlerin evlerinde oturup virüsün hem kendilerine hem de ebeveynlerine bulaştırmamak için çabaları bir yana; yardımlarla da bencil olmadıklarını gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi