20 yaşındaki Amerikalı kadında, semptomları koronavirüs hastalarının büyük çoğunluğunda görülmeyen belirtiler görüldü. Test yaptıran genç kadın soğuk algınlığından muzdarip olduğunu sansa da koronavirüsü testi pozitif çıkınca hayatının şokunu yaşadı.

20 yaşındaki Julia Buscaglia, koronavirüsü ile bağlantılı olmayan bir dizi semptomdan görüldükten sonra test yaptırdı ve genç kadına Covid-19 teşhisi kondu.

"Tüm gün yataktan çıkmadım"
İtalya'da yaşadıklarını, hastalığının ilk gününden son gününe dek olan belirtileri Twitter'da anlatan Julia, deneyimlerini paylaştı. Kendisiyle benzer durumda olan kişilere yardım etmek istediğini söyleyen Julia şu ifadeleri kullandı:

“Başıma gelenleri anlatmayacaktım, ama şimdi başkalarının benimkinden çok farklı belirtiler gösterdiğini görünce, tecrübelerimi herkesle paylaşmamın önemli olduğunu düşünüyorum.”

Julia, hastalığının zaman akışını, gün gün anlattı. "29 Şubat: Bu gün acı içinde uyandım." Genç kadın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başım çarpıyordu, kulaklarım zonkluyordu ve sanki boğazım yanıyormuş gibi hissettim. Vücudum ağrıyordu, titrememin yanı sıra ateşim de vardı. Tüm gün yataktan çıkmadım."

Julia'nın bir sonraki tweet'i 3 Mart'tan... Genç kadın, bu tweet'i İtalya'daki son gününde attı.

“Hâlâ duyamıyordum ve artık tat ve koku alma yeteneğimi de kaybettim"
Julia, “Hâlâ duyamıyordum ve artık tat ve koku alma yeteneğimi de kaybettim, ancak burun akıntısı veya öksürük yok” diye yazdı.

Julia, 4 Mart'ı ise, geriye dönüp baktığında yaşadığı en korkutucu gün olarak nitelendirdi.

"Eve uçtum ve tek bir kişi bile nerede olduğumu sormadı. Havaalanında sıkı bir kontrol yoktu. Aklımda koronavirüsü kapabileceğime dair hiç şüphe yoktu."

Julia, bir sonraki tweet'inde, doktorların tavsiye ettiği gibi evden çıkmadığını ve kendini izole ettiğini anlattı. "5-13 Mart: Bu günler arasında karantinada kaldım,"

"Sadece iki kişiyle temas kurdum. Koronavirüsü hakkında uyarıldığımız belirtilerin hiçbiri yoktu. Ancak öksürmeye başladım. Ve işitme ile koku alma yetim sonunda geri döndü."

13 Mart Cuma günü, Julia koronavirüsü testi yaptırdı. Julia, belirtilerin koronavirüsü semptomlarıyla benzerlik göstermemesi nedeniyle virüs kapmadığına emin olduğunu söylüyor.

Ancak sağlık sektöründe çalışan aile üyeleri, kızlarının işe dönmeden önce iyi olduğundan emin olmasını istediler ve test yaptırması için onu teşvik ettiler.

"Şok oldum"
Julia, 14 Mart günü bir telefon aldığını, test sonuçlarının çıktığını ve koronavirüsü kaptığını öğrendiğini belirtti.

Twitter'da "Şok oldum" ifadelerini kullanan 20 yaşındaki genç kadın, bu sonucu asla beklemediğini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi