Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
CHP'nin oyunları

CHP'nin oyunları

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Önümüzde seçimsiz 4 yıl olmasına ve en yakın Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2028 yılında yapılacağının bilinmesine rağmen CHP, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına şimdiden başladı. Bu tartışma ne kamuoyu ne de Cumhur ittifakı tarafından değil, bizzat CHP’nin kendisi tarafından başlatıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 31 Mart yerel seçimleri sonrası Sabah Gazetesinden Yavuz Donat’a verdiği ilk mülakatında Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarını kapatmak isterken yeni bir tartışma açtı.  Adaylık için iki ismi ön plana çıkardı ve onları takımın forveti olarak tanımladı. Kendisinin adaylığını da “teknik direktör gol atmaz” diyerek kapıları kapattı.

Bu söylem CHP içinde yeni bir tartışmaya yol açtı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylı için iki isim üzerinde kendini sınırlandırdığı ve bu tartışmayı erken açmanın yanlış olduğu…

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adaylığı topuna girdiğine gireceğine pişman oldu. İstemeden de olsa partinin genel başkanı olarak kendini geri plana attı ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a layık gördüğü Cumhurbaşkanı adaylığını kendisinden esirgedi.

Bu tartışma ortamının geri plana ittiği Özgür Özel’e yakın çevresinden yükselen ses “Genel Başkan gibi davran”  ikazından bulunmuş olacak ki o da katıldığı son TV programında, “Teknik direktör olarak şimdi takımda benim bir sağ açığım var, bir sol açığım var. Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu. Yarın bakarsın orta sahadan çok kabiliyetli biri daha gelir, bambaşka şeyler olur. Bilemezsin. İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin. O İkisi var diye bu partide hiç kimse bazı adaylıklar, mevkiler bana kapalı diye düşünmesin. Ben bu beklentiyi de yönetmek durumundayım” diyerek tartışmayı kamuoyundan çekmek istedi ancak parti içinde yeni bir çekişme alanı açtı.

Tartışmanın başından beri siyasi parti genel başkanlığını futbol takım teknik direktörlüğüne benzeterek zaten gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikledi.

Özgür Özel bu takımın teknik direktörüyse kulübün başkanı kim?

Teknik direktörler seçimle iş başı yapmadığına göre Özel’i kiralayan kim?

Forvetlerden birisini başka bir takım istediğinde satmaya hazır mı? Ya da bu forvet oyuncuların piyasa değeri ne kadar?

Golcü forvet olarak gördüğü bu iki isimden birini Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylüyor. Bugüne kadar hangi kulüp golcü forvetini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday gösterdi?

Bu bir at yarışı olsaydı kendisi Jokey olarak hangi atı tercih edecekti? Yoksa yarışı burun farkıyla önde göğüsleyeni mi aday gösterecekti? 

Ya da bir basket takımının koçu olsaydı en çok üçlük atan oyuncuyu mu aday gösterirdi? Cumhurbaşkanı adayının kendisine “gel bakalım koçum” diye seslenmesini nasıl karşılardı?

Şans oyunları oynatsaydı kimin elinin daha iyi olduğuna göre mi aday belirleyecekti, yoksa “ben oynatır keyfime bakarım” mı diyecekti?

Sorular çok kolay ama Özgür Özel’in bu cendereden çıkması bir hayli zor. Önce bu soruları sakin kafayla okuması lazım. Sonra isterse yardımcı kaynaklardan da faydalanıp cevaplayabilir. Cevaplarken kaydırma yapmazsa doğru bir sonuca ulaşabilir.

İstediği süre içinde cevaplayabilir. Çünkü Devlet Beyin sorduğu ilkokul düzeyindeki 4 kolay soruya bile 1 haftadır cevap verebilmiş değil. Üzerine bir de bu sorularla kendini strese sokmasın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *