Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Hesaplaşmaya hazırız

Hesaplaşmaya hazırız

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Grup toplantısında kürsüye çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli hafta sonu gerçekleştirilen seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve “milletin takdirine saygımız tamdır” ifadelerini kullandı. DEM’li Hakkari Belediye Başkanının gözaltına alınmasına ise “terörist belediye başkanı ve milletvekili istemiyoruz” sözleriyle destek verdi. MHP ve Ülkü Ocaklarına yönelik başlatılan maksatlı saldırıların amacının Türkiye’nin milli mukavemetini kırmak olduğunun altını çizdi ve sürecin başını çekenlerin elinde ülkücü kanı bulunduğunu dile getirdi. MHP lideri Bahçeli, MHP ve Ülkü Ocaklarını hedef alanlarla hesaplaşmaya hazır olduklarını söyleyerek meydan okudu.

Yakın hedef MHP ve Ülkü Ocakları

Uzun bir süredir MHP ve Ülkü Ocaklarının maksatlı bir şekilde hedef alındığını belirten MHP Lideri Bahçeli ekonomik abluka, diplomatik kuşatma, siyasi yıldırma ve kara kampanyalarla sonuç almak isteyen iç ve dış husumet kampının yakın hedefinin Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları ve Cumhur İttifakı olduğunun altını çizdi. “Enerjimizi içe dönük harcamamızı istiyorlar” diye konuşan MHP lideri, bu yolla Türkiye’nin milli mukavemetinin kırılmak istendiğini vurguladı. Yargıya intikal eden Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP ve Ülkü Ocakları’nın suçlanması için kolları sıvayan ajan ve provokatörlerin sırtının sıvazlanmasının tesadüf olmadığını söyledi. Elinde ülkücü kanı bulunanların başı çektiğini ifade eden MHP lideri 27 Mayıs’ta yaptığı “Hesaplaşmaya hazırız” çağrısını yineledi ve “hodri meydan” dedi.

Pınarbaşı seçimleri

Geçtiğimiz Pazar günü yenilenen Pınarbaşı seçimleri hakkında konuşan MHP lideri Bahçeli, “milletimizin takdir ve tercihi neyse bağlılığımız ve saygımız tartışmasızdır” ifadelerini kullandı. 31 Mart ve 2 Haziran seçimlerini titizlikle analiz edeceklerini belirtti ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a yönelik kullandığı “terör estiriyor” ifadelerini sert sözlerle eleştirdi. MHP Lideri Bahçeli, “CHP Genel Başkanı, terör ve terörist görmek hususunda önüne geçemediği bir merak içindeyse bize değil, yanı başında vazo gibi tuttuğu, kol kola girdiği, emel ve hedef birlikteliği içinde olduğu DEM’li bölücülere bakması en doğru ve doğal tercih olacaktır. CHP Genel Başkanı’nın yolu yol değildir, sözleri itibarlı ve isabetli değildir” dedi.

Terörist belediye başkanı istemiyoruz

DEM’li Hakkari Belediye Başkanının gözaltına alınması ve sonrasında kayyum atanması hakkında konuşan MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde bir teröristin aday gösterilmesinin skandal olduğunu dile getirdi ve amacın devlet ile yöre halkını karşı karşıya getirmek olduğunu belirtti. Hakkari belediyesine kayyum atanmasına karşı çıkanları da bölücü terör örgütüne açık veya gizli hizmet edenler şeklinde tarif etti. Güney sınırlarımız boyunca terör devleti hayali kuran ve Türkiye’yi önce hırpalayıp, ardından da bölgesel ve küresel dayatmalarla bölünmesini planlayanlara, “Türk milletinde kahraman bitmez” sözleriyle meydan okudu. “Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye’de terörist belediye başkanı, terörist milletvekili istemiyoruz” sözleri ayakta alkışlandı.

CHP’yi soru yağmuruna tuttu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e geçtiğimiz haftalarda sorduğu 4 soru üzerine yeni sorular ekleyen MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel’i adet soru yağmuruna tuttu. 31 Mart yerel seçimleri sonrası normalleşme ve yumuşama sözlerini sık kullanmaya başlayan CHP’ye, “Bizim hangi konuda yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz? Bölünme ve ayrılmada mı? Nasıl bir uzlaşma ve normalleşme vasatını kafanızdan geçiriyorsunuz? Devletimizin nasıl parçalanacağını mı, vatan topraklarımızın nasıl taksim edileceğini mi? Yumuşayarak ve normalleşerek hangi karara varacaksınız? Şehitlerimize nasıl ihanet edeceğinize mi?” soruları üzerinden yüklendi. MHP Lideri Bahçeli bunların hiçbirini normal görüp seyirci kalmayacaklarını vurguladı.

İsrail durmazsa yıkıcı savaş başlar

İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamların bir an önce durması gerektiğini belirten MHP lideri Bahçeli, ABD Başkanı Biden tarafından açıklanan 3 aşamalı ateşkes teklifini Hamas’ın olumlu karşılanmasının müspet bir gelişme olduğunu söyledi. Ancak İsrail’in bu teklife ayak dirediğini ve Hamas’ın yok edilene kadar Gazze’de kalıcı ateşkesin olmayacağını ileri sürmesinin katliamların devam edeceği yönündeki kaygıları artırdığını ifade etti. Filistin’i tanıyan ülke sayısının 147’ye ulaşmasının umut verici olduğunu, Başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırları temelinde; egemen, siyasi ve toprak bütünlüğünü sağlamış bağımsız bir Filistin devletinin dünya çapında tanınmasından başka bir seçenek kalmadığının altını çizdi. “Aksi halde yıkıcı bir savaşın doğması kuvvetle muhtemeldir” sözleriyle uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *