CHP’nin ‘ama’sı…

YAYINLAMA:
CHP’nin ‘ama’sı…

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 22 Ekim 2024 tarihinde partisinin grup toplantısında konuştu.

Terörün kökünü kazımak için kurduğu hüküm dolu ifadelerle tarihi bir adım attı.

Bu adım sonrası malum cepheden derhal homurdanmalar başladı.

CHP, her zaman olduğu gibi “ama” ile başlayan cümlelerle siyaset sahnesindeki yerini aldı.

***

Bugün gelinen aşamada Türkiye için tarihi bir fırsatın kapısının aralanmış olması dahi CHP’den yükselen gürültüleri kesmeye yetmedi.

 “Terör bitsin ama…”, “Barış gelsin ama…”, “Türkiye huzura kavuşsun ama…” şeklinde başlayan söylemlerle terörle mücadelenin samimiyetini sorguluyorlar.

***

Özgür Özel başta olmak üzere CHP kurmayları dillerinden “şeffaflık” ve “demokrasi” kelimelerini hiç düşürmedi.

Milletimizin huzurunu daim kılmak için atılan somut adımlara eleştiri getirmek uğruna adeta yarışıldı.

Peki CHP’liler, bu eleştirilerinin yanına bir de çözüm önerisi koydu mu?

Maalesef, hayır…

***

Kendi önerilerinin ne olduğu ortaya koyulmadı.

Terörle mücadele konusunda bir tane bile net adım açıklanmadı.

Terörün nasıl bitirileceği üzerine kafa yormak yerine Cumhur İttifakı’nın attığı her adıma kulp takmak tercih edildi.

***

Bu tercihin sebebi neydi?

Türkiye adım adım terörü bitirmek noktasına ilerlerken CHP’nin payına düşen sadece eleştirmek miydi?

Cumhur İttifakı’nın “terörsüz Türkiye” için ortaya koyduğu gayretlerin yetersiz olduğunu ifade eden CHP, ülkemizin terör belasından kurtulması için ne yapılması gerektiğine neden hiç değinmedi?

***

Kendi içindeki iktidar savaşı ve koltuk kavgalarından kafasını kaldıramayanların, Türkiye’nin gerçek meselelerine eğilmeye ne enerjisinin ne de niyetinin kalmamış olması bir ihtimal.

Elbette bir de CHP’nin gizli ajandasında ne yazdığı konusu var…

O sebeple Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda sürekli “ama” diyenlerin, terörün bitmesini istemeyen yabancı başkentlerden aldıkları talimat doğrultusunda terörsüz bir Türkiye hedefine karşı duruş durmaları daha muhtemel görünüyor.

 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...