Meteorolojiden yapılan uyarının ardından, Kuğu fırtınası nedir? Kuğu fırtınası ne zaman olur? soruların yanıtı merak ediliyor. Soğuk havanın hakim olduğu bölgelerde vatandaşlar Kuğu fırtınası hakknda araştırma yapmaya başladı. Bahar aylarını yaşadığımız şu günlerde, yurdun büyük bölümü soğuk hava ve fırtınaya teslim oldu. 15 Nisan günü başlayan bu hava şartlarının bir kaç gün daha devam edeceği söyleniyor. Bu fırtınaya ise, uzmanlar tarafından Kuğu fırtınası adı veriliyor. Peki, Kuğu fırtınası nedir? Kuğu fırtınası ne zaman olur? Kuğu fırtınası hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. İşte konuyla ilgili detaylar ve Nisan ayı fırtına takvimi...

Kuğu fırtınası nedir

Son günlerde yaşadığımız, soğuk hava, şiddetli yağış ve fırtınaya geleneksel fırtına takvimlerinde Kuğu fırtınası adı verilmiştir. Geleneksel takvimler, denizcilerin uzun zaman yaptıkları gözlemler sonucu ortaya çıkmıştır. Bu takvimlerde belirtilen fırtına ve hava olaylarına dair bilgiler, bazen bir iki gün sapsa da çoğunlukla doğru olarak kabul edilmektedir.

Kuğu fırtınası ne zaman olur?

Pek çok meslek grubu, çalışma şartlarını etkileyecek doğal ve sosyal olayları uzun zaman takip ederek deneyimlemiş ve bu edindiği bilgileri ileriki dönemlerde bu bilgiler ışığında hayatlarını kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunmuşlardır. Denizciler ise, sefere çıkma zamanlarını hava olaylarına göre düzenlemeye çalışmış, bunun için de uzun yıllar hava olaylarını gözlemlemişlerdir. Denizcilerin çıkardıkları hava olayları takviminde Kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bu takvime göre, 18 Nisan Kuğu fırtınası tarihi olarak görülse de kimi zamanlar bu takvimdeki günler bir iki gün sapma göstermektedir.

Nisan ayı fırtına takvimi

7 Nisan Kırlangıç Fırtınası
12 Nisan Fırtına (3 gün)
18 Nisan Kuğu Fırtınası
21 Nisan Sitte’i Sevr’in başı
26 Nisan Sitte’i Sevr’in sonu
28 Nisan Fırtına (3 gün)

 

 

Editör: Haber Merkezi