Bir kulak ağrısı olması sinir bozucu olabilse de, bu genellikle herhangi bir ciddi sağlık sorununun işareti değildir. Doğal maddeler ve kullanan ev ilaçları biraz rahatlama sağlayabilir. Bununla birlikte, reçetesiz satılan ilaçlara kıyasla yararları için bilimsel bir kanıt yoktur.

Bu yazıda, denemek için on dört basit çözümü özetleyeceğiz.

Bir kulak ağrısı 24-48 saatten uzun sürerse doktora görünmek en iyisidir. Acıya neden olan bir sorunun olup olmadığını kontrol edebilirler.

Kulak ağrısı için 14 basit çözüm

Bir kulak ağrısı daha büyük bir sorunun parçası olsa bile, hem doğal hem de tıbbi yöntemlerle ağrıları azaltmak mümkündür. İşte kulak ağrısı azaltmak için 15 çareler.

1. Buz torbası

Kulağa tutulan bir buz torbası, potansiyel iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.

Bir buz torbasını, 20 dakika boyunca kulağa nemli bir bez tutmak, kulak ağrısının uyuşmasına ve buna neden olan olası iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.

2. Sarımsak

Sarımsak binlerce yıldır kullanılan kulak ağrısı için doğal bir çaredir. Sarımsaktaki bir bileşik olan allisin, bir kulak iltihabına neden olabilecek bakteriyel enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olduğu söylenir.

Çiğ sarımsak yemenin kulak ağrısını azaltmaya yardımcı olduğu söylenir. Bununla birlikte, sarımsak antibiyotiklere müdahale edebilir, bu yüzden almadan önce bir doktorla konuşmak önemlidir.

3. Isıtma yastığı

Kulağa 20 dakika boyunca tutulan bir ısıtma yastığı ya da sıcak bir bez, geçici ağrı kesici için yardımcı olabilir. Soğuk uygulamak uyuşukluk ağrılarına yardımcı olabilir ve iltihaplanmayı azaltabilirken, ısıtma yastığı kasları gevşetebilir ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

4. Kulak damlaları

Tezgâh üstü (OTC) ilaçlar bazı insanlar için, özellikle de doğal yöntemler denemiş olanlar için başarılı olabilir. Pek çok OTC ilacı, kulak zarı yırtılmış ya da geçmişte cerrahi olarak tüp yerleştirilmiş kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Bazı bireylerin, seçtikleri ilacın şu anda reçete edilen ilaçları etkilemeyeceğinden emin olmak için doktorlarına danışmaları gerekebilir.

5. Ağrı kesiciler

İbuprofen veya diğer ağrı kesiciler kulak ağrısı kaynaklı ağrıyı kontrol etmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, özellikle kulak ağrısı altta yatan bir durumla ilişkiliyse, ağrının maskelenmesinde bu ilaçlar kullanılmamalıdır.

6. Dik konumda uyumak

Dik pozisyonda uyumak, genellikle kulakta basınç birikmesini azaltmak için tavsiye edilir.

7. Sakız çiğnemek

Uçak yolculuğu sırasında veya sonrasında veya daha yüksek kotlara hareket ederken bir kulak ağrısı meydana gelirse, sakız kulakları tıkamaya ve basıncı azaltmaya yardımcı olabilir.

8. Dikkat dağıtmak

Özellikle çocuklar arasında ağrı hissini azaltmak için en iyi yöntemlerden biri zihni kulaktan uzaklaştırmaktır. Oyunlar, televizyon veya egzersiz kulak ağrısı ile ilgili dikkati azaltmaya yardımcı olabilir.

9. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı çeşitli şekillerde kullanılır. Günde ısınan birkaç damla kulak ağrısını hafifletebilir. Bununla birlikte, kulakta kullanılmadan önce, alerjileri kontrol etmek için bir cilt testi yapmak önemlidir. Çay ağacı yağı, zeytin yağı, tatlı badem yağı veya başka bir taşıyıcı yağda, genellikle 1 ons yağda 3 ila 5 damla seyreltilmelidir. Çay ağacı antiseptik, antifungal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

10. Zeytinyağı

Bu yöntem eskidir, ancak bilimsel kanıtlarla desteklenmemektedir. Ancak, bazı çalışmalar ılık zeytinyağı damlatmanın güvenli olduğunu ve orta derecede etkili olabileceğini söylüyor.

11. Boyun egzersizleri

Bazen kulak ağrısı, kulak kanalı etrafındaki gergin kaslar nedeniyle bölgeye baskı uygulayabilir. Bu durumda, bazı basit boyun egzersizleri rahatsızlığı azaltabilir. Örneğin, boynu ve başını yavaşça döndürün ve omuzları kulaklara doğru kaldırın; gün boyunca tekrarlayın.

12. Hidrojen peroksit

Hidrojen peroksit, kulak ağrısı için uzun süredir doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır.

Kulağınıza 5-10 damla damlatın, sonra ağrılı kulak yukarı bakacak şekilde yaklaşık 10 dakika yan yatın. Ardından lavaboda süzün ve soğuk suyla durulayın. Kabarcıklardan endişe etmeyin, bu, kulak kirini kanaldan çıkarmaya yardımcı olabilir.

13. Zencefil

Zencefil, doğal anti-enflamatuar özelliklere sahip olarak kabul edilir. Dış kulak kanalının etrafına zencefil suyu (ısınan zeytinyağında kıyılmış zencefil ve süzülmüş) uygulamak ağrıyı hafifletebilir. Zencefil, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Zencefili doğrudan kulağa sokmayın.

14. Saç kurutma makinesi

Banyodan sonra saç kurutma makinesini düşük ısıya ayarlayın ve kulaktan uzakta tutun. En fazla 5 dakika devam edin. Kulağınızı yakmamaya dikkat edin.

 

 

Editör: Haber Merkezi