Türkgün | Kültür Sanat | Türkiye–Kırgızistan Film Günleri Bişkek’te başlıyor!

Türkiye–Kırgızistan Film Günleri Bişkek’te başlıyor!

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki kültürel işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan “Türkiye-Kırgızistan Türk Film Günleri”, 3-7 Haziran tarihlerinde Bişkek’te 10’uncu kez düzenlenecek. Festival kapsamında Türk sinemasının seçkin yapımları sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki kültürel işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan “Türkiye-Kırgızistan Türk Film Günleri”, 3-7 Haziran tarihlerinde Bişkek’te 10’uncu kez düzenlenecek. Festival kapsamında Türk sinemasının seçkin yapımları sinemaseverlerle buluşacak.

KAYNAK: AA

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki kültürel ve sanatsal işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan “Türkiye-Kırgızistan Türk Film Günleri”, bu yıl 10’uncu kez Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te sinemaseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Gençlik Politikası Bakanlığının desteğiyle düzenlenecek etkinlik, 3-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sinema Genel Müdürlüğü, Kırgızistan Sinematografi Departmanı, Bişkek Büyükelçiliği ve Yerli Düşünce Derneği işbirliğiyle hayata geçirilecek festivalde, çok sayıda film gösterimi yapılacak.

Etkinlik kapsamında gösterilecek tüm filmler, 5 gün boyunca Kırgız halkının ücretsiz katılımına açık olacak.

PEŞ PEŞE FİLMLER

Etkinlik süresince üniversite söyleşileri, yapımcı ve yönetmen buluşmaları, kültürel gezilerle sektörel etkinlikler düzenlenerek sinema alanındaki uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Festivalin açılış galası, Sinema Genel Müdürü Birol Güven'in katılımıyla 3 Haziran Çarşamba günü Bişkek'teki Alaa-Too Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Açılışta "Mutluyuz Mu" filmi izleyiciyle buluşacak. Gala gecesine filmin başrol oyuncusu İbrahim Büyükak, yapımcısı Hasan Koray Şahin ile senarist ve yönetmeni Murat Emre Kaman da katılacak.

Etkinlikte ayrıca, "Bak Postacı Geliyor" filminin başrol oyuncusu Deniz Barut ile yönetmeni Yüksel Aksu, "Bir Adam Yaratmak" filminin yönetmeni Murat Çeri, "Kanto" filminin yönetmeni Ensar Aksoy'un yanı sıra çok sayıda yapımcı, yönetmen, oyuncu ve sinema sektörü temsilcisi yer alacak.

Festival kapsamında "Mutluyuz Mu, Bak Postacı Geliyor, Bir Adam Yaratmak, Kanto ve Efesin Sırrı" filmleri, Bişkek'te sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...