HABER:MEHMET ARKAN

25 Eylül 1 Ekim İtfaiye Haftası etkinlikleri, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fotoğraf sergisi ve İtfaiyecilikte kullanılan malzemelerin sergilendiği sergi açılışı, yangın söndürme tatbikatı ve kazaya müdahale anı tatbikatı ile devam etti.

Sera AVM’de düzenlenen İtfaiye Haftası etkinliklerine katılmak üzere gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, burada İtfaiye Müdürü Nihat SALTIK, ekibi ve öğrenciler tarafından karşılandı.

 İTFAYECİLİK KUTSAL BİR MESLEK

 İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; İtfaiyecilik gerçekten her meslek gibi kutsal bir meslek. Ama çok da zor ve zahmetli bir meslek. Bu meslek insan için insanlık için önemli. Belediyenin görevleri arasında devredilemeyecek ve yaptırılamayacak görevlerden birisi bu.

Onun için Kütahya’nın gelişimini de dikkate alarak 2020 programımıza 2. İtfaiye istasyonumuzu koyduk. İlk planladığımız işlerden birisi buydu. İmar düzenlememizi yaparak yerimizi ayırdık. Zafertepe Mahallesinin bulunduğu bölgeye inşallah 2. İtfaiye İstasyonumuzu kuracağız. Bu istasyonun o bölgede kurulmasıyla beraber en uzak müdahale bölgesine yaklaşık 12-13 dakikada gidebiliyordu. Bunu 5-6 dakikaya indireceğiz. İşte o 5 dakika belki de onlarca canı kurtarmış olacağız. Kütahya’nın hak ettiği hizmetleri en hızlı şekilde vermeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun, şeklinde konuştu.

 TATBİKAT DÜZENLENDİ

 Daha sonra Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fotoğraf sergisi ve İtfaiyecilikte kullanılan malzemelerin sergilendiği sergi açılışı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK tarafından yapıldı.

Serginin gezilmesinin ardından Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin yangın söndürme tatbikatı, kazaya müdahale anı tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sonrası müdahale anları izleyicilere İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından anlatıldı. 

Editör: Haber Merkezi