Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Araç almaya karar verdiniz. Aracı almadan önce çok ciddi araştırmalar yaptınız. Bu süreçte eş-dostlardan ve işin uzmanlarından alınan fikirler çok etkili oluyor.

Peki, seçmiş olduğunuz aracın sağlamlığı, performansı ve güvenliği bir tarafa bırakıp, yola çıktığınız araçlardaki lastik seçimlerine ne kadar önem veriyorsunuz?

Araba lastiği araç için en önemli ekipmanlardan bir tanesidir. Arabanın yola tutunmasını, aracın hızlanmasını ve yavaşlamasını, fren mesafesini, yakıt tüketimini ve virajların güvenli alınmasını sağlayan ekipmanlar lastiklerdir. Araba lastik seçimi güvenlik, konfor ve maliyet açısından önemlidir. Lastik piyasasında çok çeşitli fiyat ve niteliklerde ürün bulunmaktadır. Doğru lastik seçimi, lastiğin kullanım ömrünün daha uzun olmasını sağlar ve aracın daha az yakıt tüketmesine yardımcı olur.

İÇİNİZ RAHAT ETSİN

Genellikle otomobil lastik firmaları uzun ömürlü, güvenlik ve tasarruf özelliklerinden bazılarını sunar. Bu faktörlerden hepsini birden barındıran yüksek performans sunan lastikler ise nadirdir. Müşteri talebindeki değişimleri karşılamak isteyen Michelin, çok yüksek katma değerli birinci sınıf lastikler geliştirmek amacıyla yatırım ve inovasyon çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Michelin geçtiğimiz günlerde CrossClimate 2’yi satışa sundu.

Avrupa genelinde eş zamanlı olarak piyasaya sürülen Michelin’in yeni nesil dört mevsim lastiği, kuru ve ıslak zeminde frenleme performansı, enerji verimliliği ve uzun ömürlülük açısından bir yaz lastiğinin faydaları ve bir kış lastiğinin, karlı zeminde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu ve frenleme performansını birlikte sunuyor.

Michelin CrossClimate 2’nin yanaklarında bulunan 3PMSF (3 Zirveli Kar Tanesi) logosu, kış lastiklerinin zorunlu olduğu ülkelerde dahi kışın bu lastiğin kullanılabileceğini gösteriyor.

ZİRVEDE YER ALIYOR

Birinci sınıf dört mevsim lastikler üzerinde gerçekleştirilen Avrupa testlerinin çoğunda, dört mevsim lastik pazarının uzmanı Michelin CrossClimate 2 lastiği zirvede yer aldı. Sahip olduğu sayısız ve bazen birbiriyle zıt gibi görünen performans özellikleri sayesinde, Michelin CrossClimate 2, yılın hangi döneminde olursa olsun sürücülerin karşılaşabileceği hava koşullarının çoğuyla başa çıkıyor. Mevsime göre lastik değişimine ve ekstra masraflarında önüne geçiyor.

Michelin CrossClimate 2, bileşenleri ve sırt yapısı başta olmak üzere bileşenlerinin tümünü kapsayan yenilikçi bir ileri teknolojiler kombinasyonunu bünyesinde barındırıyor. Ürün ayrıca, yuvarlanma direncini düşüren ve lastik ömrünü uzatan bileşenleri ve kademeli kanalları sayesinde sağladığı kusursuz kilometre performansı ile de öne çıkıyor.

4 MEVSiMDE %16’LIK BÜYÜME

MICHELIN Türkiye Satış Direktörü Sertan Akçagöz, “Pazar tüm dünyada biraz küçüldü, fabrikalar kendilerini tekrar planlamaya soktu. Fakat ondan sonra inanılmaz bir artış oldu ve şuanda tüm fabrikalar Avrupa’da da o talep artışına yetişmeye çalışıyor. Özellikle 4 mevsim lastiğinde önümüzdeki 5 senede yüzde 16’lık bir büyüme bekliyoruz. Biz kendi içimizde pazardan daha fazla büyüyoruz. Bizim müşterimiz daha fazla buraya doğru kayıyor. Bizim müşterimiz derken Premium grubu biraz daha fazla kış lastiği veya 4 mevsim kullanmaya başladı. Çünkü araç yüksek 17 jant veya 18 jant. Araç 14- 15 jant ise kış lastik ya da 4 mevsim lastik tercihi biraz daha az oluyor” dedi. 4 mevsim lastiklerinin büyük rahatlık olduğunu belirten Akçagöz, “Arkadaşlarıma, araçlarınıza Cross Climate takın gözünüz arkada kalmasın” tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

KORONAViRÜS E-TiCARETi ARTTIRDI

MICHELIN Türkiye Pazarlama Direktörü Gözde Alpaslan ise, “E-ticaret gitgide artıyor ama satışlar hala düşük. Michelin olarak, 2020 Haziran ayında hayata geçirdiğimiz, “Hemen Al” projesi hayata geçti. Michelin.com.tr üzerinden aracınızın spesifikasyonlarını girerek sizi ilgili siteye yönlendiriyoruz ve orada size uygun lastiğin fiyatını görerek internetten satın almanızı tamamlıyorsunuz. Kampanyadan faydalanıyorsunuz. Offlineda satışta geçerli kampanyanın benzerini yüzde yüz aynı olmasa da onlineda’da da veriyoruz. Eğer taksit kampanyası offline’da varsa onlıne’da da aynı şartları sağlıyoruz. 48 saat sonrasına randevu alarak lastiğinizi taktırıyorsunuz lastik oteli gibi ek hizmetleri de internetten satın alabiliyorsunuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi